Božićna čestitka gradonačelnika i saborskog zastupnika Dražena Srpaka

Na Štefanje koncert mladih glazbenika Murskog Središća
24/12/2022
Tradicionalno na Badnje jutro pržene ribice na Šetnici svete Barbare
24/12/2022

Božićna čestitka gradonačelnika i saborskog zastupnika Dražena Srpaka

Drage sugrađanke, dragi sugrađani!

U božićnom smo vremenu, u vremenu u kojem svi nastojimo biti bolji. Pravi put za postati bolji je taj u kojem će riječi postati djela. Pa stoga činimo ih svakodnevno i to ona dobra. Budimo primjer i uzor našim bližnjima, susjedima i prijateljima u tome. Činimo dobro i onima koje ne poznajemo. Činimo dobro potrebitima bez promišljanja, bez kalkulacija. To je put da i nama i našim obiteljima bude bolje, da u našem gradu i u lijepoj Domovini bude bolje. Pokažimo ljudskost i humanost i zadržimo to i u cijeloj idućoj godini koja kuca na vrata. Zadržimo to zauvijek.

Budimo sretni i zahvalni što mi svoj Advent provodimo u miru i sigurnosti, sa svojim bližnjima i sjetimo se naroda Ukrajine koji ovaj Advent provodi u izgnanstvu, u hladnoći i neimaštini. Suosjećajmo s njima jer to je jedino ljudski što možemo učiniti. Sjetimo se da su i oni prošli Advent proveli u miru i sigurnosti, ne sluteći kakva ih nesreća i kakva zvjerstva mogu snaći.

Neka Vas sve čuva dragi Bog, a mali Isus učini naša srca radosna, puna nade, vjere i ljubavi za svakog čovjeka. Neka bolesnima da zdravlje, neka tužna srca izliječi. Neka nas u vremenu Božića učini spokojnim.

Blagoslovljen Božić i svako dobro u novoj godini želi vam vaš gradonačelnik!

 

Skip to content