Gradonačelnik Dražen Srpak na svečanoj sjednici Grada Ozlja

Projekt izgradnje optičkog interneta za područje Grada Mursko Središće i općina
28/04/2022
Dora Rebernik i Hrvatski gudački kvartet za početak bogatog glazbenog svibnja u Centru za kulturu „Rudar“
29/04/2022

Gradonačelnik Dražen Srpak na svečanoj sjednici Grada Ozlja

Suradnja među gradovima, kako onima u Republici Hrvatskoj, tako i onima u inozemstvu igra važnu ulogu za Mursko Središće i to ne samo u simboličnom i ceremonijalnom kontekstu, već je ona temelj za konkretne projekte, za početak u turizmu i kulturi, a u perspektivi i u svim drugim područjima i granama gospodarstva. Upravo takvi se projekti provode i trenutno s prijateljima iz Mađarske, Gradom Lentijem te će kroz njih Mursko Središće razviti svoj turistički proizvod.

Gradovi Mursko Središće i Ozalj su na spomendan sv. Ladislava i na Dan grada Mursko Središće godine 2020. potpisali sporazum o bratimljenju, čime su također postavljeni temelji za buduću suradnju na kutlurnom i turističkom planu. Gradovi Mursko Središće i Ozalj baštine tradiciju gradova na rijeci, ali i nasljednje gospodare, pošto se i Međimurje i Ozalj ponose najvećom hrvatskom velikaškom obitelji Zrinski. I Grad Ozalj obilježava svoj dan na datum tragične smrti hrvatskim velikana Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Na njihovoj je svečanoj sjednici prisustvovao i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, koji je u ime svih građana čestitao na svakom uspjehu, te najavio intenzivniju suradnju sada kada je pandemija koronavirusa polako iza nas. S obzirom na brojne poveznice, područja za suradnju nipošto ne nedostaje.

Skip to content