Gradonačelnik Dražen Srpak podržao akciju „Manje oružja, manje tragedija“ u naselju Sitnice

ČLANOVI DVD-a MURSKO SREDIŠĆE, PEKLENICA I SELNICA VRIJEDNO POMAŽU U PODRUČJU STRADALOM POTRESOM
05/01/2021
24. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – aktulani sat, odgovor na pitanje Franciska Vida
07/01/2021

Gradonačelnik Dražen Srpak podržao akciju „Manje oružja, manje tragedija“ u naselju Sitnice

Dana 6. siječnja u naselju Sitnice u sastavu Grada Mursko Središće provedena je akcija „Manje oružja, manje tragedija“. Akciju su osobno podržali i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i predsjednik Mjesnog odbora Sitnice Milorad Mihanović, a sproveli su je djelatnici Policijske postaje Mursko Središće. Načelnik policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec istaknuo je kako je riječ o vrlo uspješnoj akciji koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova, a u kojoj Policijske postaje organiziraju punktove na kojima građani mogu bez ikakvih sankcija predati oružje koje ilegalno posjeduju. Nakon preuzimanja oružje se sprema na sigurno mjesto ili se u slučaju da je riječ o eksplozivnim sredstvima uz pomoć profesionalnog pirotehničara deaktivira odnosno onesposobi. Ilegalno oružje predstavlja opasnost za građane, kako one koji ga posjeduju, tako i ostale.

Akcija se u naselju sitnice provodila od 10.00 do 12.00 sati, međutim, građani mogu u svakom trenutku prijaviti kontakt policajcu Policijske postaje Mursko Središće Dejanu Orehovcu. On napominje da se akcija uspješno provodi godinama, međutim iskustvo pokazuje da se svake godine nalazi još novog ilegalno posjedovanog oružja. Također je svrha ove akcije upoznati građane s činjenicom da su i pirotehnička sredstva kategorije f2 i f3 od 2. siječnja 2021. godine zabranjena, pa ih ovim putem građani također mogu bez ikakvih sankcija predati policijskim djelatnicima. Također, zabranjena pirotehnička sredstva mogu se vratiti i na prodajno mjesto. Također, ukoliko netko želi ostati anoniman i za same djelatnike Policijske postaje, moguće je predaju oružja prijaviti i izvršiti preko predsjednika Mjesnog odbora Sitnice, Milorada Mihanovića.

Prema službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova, akcija „Manje oružja, manje tragedija“ najučinkovitija je kampanja u prikupljanju oružja u povijesti UN-a.

Skip to content