Gradonačelnik i vodstvo DVD-a Mursko Središće upoznali su svoje goste sa stanjem opreme i ostalih resursa te ujedno iskazali potrebu za nabavkom još jednog navalnog vozila

Za prijavu odbačenog otpada na području Grada Mursko Središće koristite aplikaciju ELOO
20/09/2021
Crna kutija i Space Jam: nova legenda nastavljaju filmski rujan u CZK Rudar
21/09/2021

Gradonačelnik i vodstvo DVD-a Mursko Središće upoznali su svoje goste sa stanjem opreme i ostalih resursa te ujedno iskazali potrebu za nabavkom još jednog navalnog vozila

Zaštita ljudskih života i imovine u svakoj lokalnoj zajednici treba biti u prvom redu prioriteta lokalnih vlasti. U protekla 2-3 tjedna svjedoci smo nemilih događaja kada su izbili požari u Murskom Središću i Križovcu, a uz to gotovo na tjednoj bazi vatrogasci su intervenirali zbog izazivanja paljevina. Da bi oni mogli biti uspješni moraju biti dobro opremljeni, iako sama oprema bez obučenog ljudstva zapravo ne služi ničemu.

Grad Mursko Središće već godinama intenzivno ulaže u sva tri gradska DVD-a te su tako svi dobili vatrogasna navalna vozila, nove kombije te drugu potrebitu opremu nužnu za kvalitetno i profesionalno obavljanje opasnih zadaća s kojima se susreću. Tako je u sve to od strane grada uloženo gotovo dva milijuna kuna u nekoliko godina. Sva tri gradska DVD-a uspješno odrađuju svoje zadaće, a naglasak u budućnosti mora biti na privlačenje djece i mladih u njihove redove kako bi u budućnosti imao tko rukovati s vrijednom opremom koja je nabavljena ili će biti nabavljena.

DVD Mursko Središće kao stožerni gradski DVD iskazuje želju i potrebu za nabavkom još jednog navalnog vozila čime bi se zaokružio ciklus ulaganja i potrebitost opreme za idućih dvadesetak godina. Gradonačelnik Dražen Srpak upoznat je s tim željama i potrebama te je u tu svrhu na sastanak koji se održao jučer pozvao zapovjednika JVP-a Mladena Kanižaja te predsjednika VZMŽ-a Maria Medveda na kojem su prisustvovali uz gradonačelnika i predsjednica DVD-a Mursko Središće Tanja Smolković, zapovjednik Rajko Bogdan, zamjenik predsjednika Petar Kraljić i tajnik Renato Matoša.

Na jučerašnjem sastanku gradonačelnik i vodstvo DVD-a Mursko Središće upoznali su svoje goste sa stanjem opreme i ostalih resursa te ujedno iskazali potrebu za nabavkom još jednog navalnog vozila, a za što postoji mogućnost putem sredstava koja se izdvajaju za općekorisne funkcije šuma. Predsjednik VZMŽ-a te zapovjednik JVP-a apsolutno podržavaju DVD Mursko Središće u nastojanju da se na taj način završno opremi te u ovom dijelu Međimurja zapravo bude na usluzi svim građanima.

Skip to content