Krajem kolovoza ipak dio manifestacije Ljeto uz Muru

Javni poziv za sufinanciranje projekta/programa/manifestacije udruga za 2020. godinu.
06/08/2020
Ljeto uz Muru 2020. – Poziv za Gradski kotlić 2020.
10/08/2020
Javni poziv za sufinanciranje projekta/programa/manifestacije udruga za 2020. godinu.
06/08/2020
Ljeto uz Muru 2020. – Poziv za Gradski kotlić 2020.
10/08/2020

Krajem kolovoza ipak dio manifestacije Ljeto uz Muru

Kako bismo našim građanima omogućili barem malo zabavnog sadržaja, krajem kolovoza,  od 21. do  23. kolovoza  na šetnici uz rijeku Muru i Športsko rekreacijskom centru Zalešće ipak će se održati neki tradicionalni događaji manifestacije Ljeto uz Muru, priopćili su iz Murskog Središća.

– S obzirom na to da se u znatno manjem obujmu događaji ili manifestacije odvijaju na području Međimurske županije i u razgovorima s epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Stožerom civilne zaštite odlučeno je da se Sajam domaćih proizvoda, kulinarsko natjecanje Mjesnih odbora Što smo, kaj smo i kak kuhamo, Gradski kotlići te disco Šmrk održe. Disco Šmrk u organizaciji Rudarskog zbora Mursko Središće održat će se u petak 21. kolovozae s početkom u 21 sat. Sajam domaćih proizvoda na šetnici uz Muru bit će u subotu 22. kolovoza od 9 sati. Vrijeme sajma domaćih proizvoda nije određeno, jer će se na parkiralištu uz šetnicu od 19 sati odvijati Craft beer fest. Kulinarsko natjecanje Mjesnih odbora Što smo, kaj smo i kak kuhamo bit će na parkiralištu uz šetnicu s početkom u 11 sati, kada će krenuti podjela hrane i proglašenje naj kotlića. U nedjelju 23.kolovoza od 11,30 sati na ŠRC Zalešće održat će se Gradski kotlići.

Novost ovogodišnje manifestacije bit će Craft beer fest u organizaciji tvrtke Promo expo koja je do sada odradila Craft beer fest u Koprivnici i Varaždin. Osnovni koncept Craft beer festa je, po uzoru na craft festivale diljem svijeta, osmišljen kao glazbeno-zabavni festival. Ponudu piva čini isključivo craft piva domaćih proizvođača s preko 40+ vrsta piva u ponudi dok ponudu hrane čini prigodna fast/street food ponuda. Craft beer fest na šetnici uz Muru počinje u petak 21. i traje do nedjelje 23. kolovoza. Festival će se odvijati od 19 do 01 sat upetak i subota, a u nedjelju od 180 do 23 sata.

Zadnji vikend u kolovozu, 28. i 29. kolovoza, od 18 do 23 sati na šetnici uz Muru održat će se Murski wine fest gdje ćete moći kušati vina najboljih međimurskih vinara. Ljubitelji vinske kapljice na ulazu moći će kupiti čaše za kušanje vina, kao i bonove za vina. Cijena čaša za kušanje vina je 20 kuna, dok će cijene za kušanje vina biti istaknute na ulazu. Pri izlasku možete vratiti čašu za kušanje ako je ne želite zadržati za sebe. U tom slučaju vratit će vam se 20 kuna koje ste platili kada ste uzimali čašu.

Želja nam je da Craft beer fest i Murski wine fest, počevši od ove godine, postanu tradicionalni događaji koji bi upotpunili ljetne mjesec uz manifestaciju Dani Grada i Ljeto uz Muru. Craft beer fest i Murski wine fest održavali bi se krajem mjeseca kolovoza ili početkom rujna. Svi navedeni događaji odvijat će se sukladno uputama i preporukama za okupljanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i mjerama Nacionalnog stožera. Štandovi i stolovi postavit će se na razmaku od 2 m, dezinfekcijska sredstva bit će postavljena na nekoliko punktova na šetnici, sudionici će hranu pripremati i dijeliti prema uputama (zaštitne maske, rukavice). Kako će se svi događaji održati na otvorenom nadamo se da će nas lijepo vrijeme poslužiti. Od petka 21.. do nedjelje 23. kolovoza. na šetnici biti će postavljeni manji zabavni park koji će biti besplatan, priopćili su iz Grada Mursko Središće.

Tekst: mnovine.hr

Skip to content