Odobren projekt Vrtić za sve – Mursko Središće nastavlja s podizanjem standarda predškolskog obrazovanja

Martinje u gradu rudara uz dašak mađarske kulture
11/11/2021
Čekaju nas veći prometni zahvati
12/11/2021
Martinje u gradu rudara uz dašak mađarske kulture
11/11/2021
Čekaju nas veći prometni zahvati
12/11/2021

Odobren projekt Vrtić za sve – Mursko Središće nastavlja s podizanjem standarda predškolskog obrazovanja

Jedna od najvažnijih smjernica politika Grada Mursko Središće ulaganje je u djecu i mlade i niz je socijalnih i demografskih mjera kroz koje se to provodi. Zadovoljni mladi ljudi, zadovoljni roditelji i konačno djeca, budući nositelji našeg društva, temelj su na kojem Grad Mursko Središće razvija svoju budućnost. Na spomendan svete Barbare godine 2019. svečano je otvoren novi dječji vrtić, a kroz niz projekata i mjera djeci s Grada Mursko Središće osiguravano je vrhunsko predškolsko obrazovanje.

Ovo Martinje donosi nam dobrih vijesti i upravo je 11. studenog, na spomendan prvog zaštitnika Murskog Središća u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.16 “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” stigla druga Odluka o financiranju projekata. Projekt Vrtić za sve kojem je nositelj Grad Mursko Središće, a partneri Općina Mala Subotica, Dječji vrtić Maslačak, i Dječji vrtić „Potočnica“ Mala Subotica, odobren je za financiranje i osiguran je iznos od čak 4.461.513,46 kn, uz stopu vlastitog financiranja u 0%. Time će u Dječjem vrtiću Maslačak biti osiguran poslijepodnevni boravak za djecu uz pet odgojitelja, spremačicu i kuharicu, te produljeni rad u Peklenici uz odgojitelja i spremačicu. Kroz indirektne troškove projekta osigurat će se i brojna oprema za mališane, igračke, kazališne predstave i ostali sadržaj namijenjen edukaciji najmlađih. Grad Mursko Središće kroz projekt ima osigurano financiranje plaće za voditelja projekta i indirektne troškove.

U Murskom Središću je tako osigurano provođenje visokog predškolskog obrazovnog standarda uz jednu od najnižih cijena vrtića u županiji još najmanje dvije godine. Nadamo se da će se ostvariti i drugi željeni projekti koji su vezani uz ustanove kojima Grad Mursko Središće nije osnivač, poput dogradnje osnovne škole, čime bi se osiguralo da osnovnoškolski standard u gradu prati predškolski. Grad Mursko Središće ove godine osigurao je besplatni školski obrok i sufinanciranje produženog boravka. Iako se demografske mjere i mjere ulaganja u mlade najkasnije vraćaju, jedini su siguran put.

Skip to content