Održano Vijeće za prevenciju kriminaliteta Mursko Središće

[ZAKLJUČAK] osobe nepoznatog prebivališta i boravišta
20/10/2021
Problemi na aglomeraciji rješavaju se na dnevnoj bazi
21/10/2021

Održano Vijeće za prevenciju kriminaliteta Mursko Središće

U Murskom Središću sastalo se Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Mursko Središće na inicijativu predsjednika Vijeća i gradonačelnika Dražena Srpaka. Na dnevno redu bila je samo jedna točka – Stanje sigurnosti u Gradu Mursko Središće. Na sjednici su uz gradonačelnika sudjelovali načelnik PP Mursko Središće Miljenko Vrbanec, kontakt policajac Dejan Orehovec, ravnatelj OŠ Mursko Središće Elvis Šarić i predsjednik Mjesnog odbora Sitnice Milorad Mihanović, predstojnica podružnice Centra za socijalnu skrb Jelena Turk Deban, komunalni redar Drago Belše policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju PP Mursko Središće, predstavnik medija Zlatko Rihtarec.

Načelnik Policijske postaje izvijestio je prisutne članove o prijavama policiji o nedoličnim ponašanjima pojedinaca u Osnovnoj školi koju se podnijeli roditelji. O prijavama roditelja ravnatelj nije imao saznanja te će ispitati kompletnu situaciju i pokrenuti proces pedagoških mjera. Kroz raspravu, zaključeno je da postoji dobra komunikacija između nadležnih ustanova i da se provode sve zakonom određene mjere za slične probleme.

Gradonačelnik Dražen Srpak izvijestio je o tijeku radova na Aglomeraciji Mursko Središće, te o prometnoj signalizaciji koja će se postaviti ili je postavljena. Osim na glavnoj prometnici, semafor „Palim crveno“ postavit će se i u ulici Marka Kovača, dok je za Frankopansku ulicu planirano postavljanje svjetleće konzole koja će upozoravati na pješački prijelaz te vibro trake na ulazima u naselja. Službenici Policijske postaje Mursko Središće vršit će pojačanu kontrolu poštivanja prometnih pravila (npr. zaustavljanje kod semafora „Palim crveno“, ograničenje brzine te poštivanje korištenja drugih prometnih pravaca dok su radovi u tijeku).

U izvješću koje je podnio predstavnik policije nisu evidentirana neka teža kaznena djela ili teži prometni prekršaji, tj. nije bilo događaja koji bi negativno utjecali na stanje sigurnosti, bilo da je riječ o narušavanju javnog reda i mira ili lakšim i teškim krađama. Može se zaključi da je sigurnost u gradu Mursko Središće dobra.

Također gradonačelnik je još jednom upozorio da se poštuje odluka o komunalnom redu te je već ranije naloženo komunalnom redaru da se više ne šalju opomene, već kažnjavaju osobe koje se zateknu na mjesto paljenja. Nema nikakvog razloga da se smeće odlaže u prirodi ili nekim drugim mjestima, jer je sustavom odvoza sve to uređeno. Tako se putem zelene kante zbrinjava miješani komunalni otpad, putem smeđe kante bio otpad, putem selekcije papir, plastika, metal i tetrapak, dok se sav ostali otpad može predavati u reciklažno dvorište. Osim toga svako kućanstvo dužno je biti uključeno u sustav zbrinjavanja otpada te imati kantu.

Skip to content