Povrat stare sportske dvorane i njena prenamjena

Uskrsnice za umirovljenike s područja Grada Mursko Središće
03/02/2021
Želja i potreba za još jednom šetnicom
03/02/2021

Povrat stare sportske dvorane i njena prenamjena

Povrat stare sportske dvorane i njena prenamjena osigurali bi dostatne termine za potrebe sportskih udruga

U gradu Mursko Središće postoji veliki broj sportskih udruga pa iako imamo trodijelnu sportsku dvoranu postoji problem zadovoljavanja svih njihovih potreba s dovoljnim brojem termina za njihove aktivnosti. Uz sam granični prijelaz smještena je nekadašnja sokolana, tj. manja sportska dvorana izgrađena 1933. godine. Nju je grad Mursko Središće svojevremeno prodao Ministarstvu financija za potrebe arhive Carinske uprave te uredskih prostora. Obzirom što nema više potrebe za tim gradonačelnik je s Ministarstvom financija te Ministarstvo unutarnjih poslova prije određenog vremena pokrenuo postupak mogućeg povrata tog objekta u vlasništvo grada te također postupak prema Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koje je nadležno za taj postupak.

Od Ministarstva financija i Ministarstva unutarnjih poslova ishođeno je očitovanje da oni taj objekt više ne trebaju, a što je temelj za mogući povrat. Uz to potrebno je više drugih dokumenata koje je grad Mursko Središće već ishodio i sa zahtjevom za povrat poslao u nadležno Ministarstvo. Ono što je još uvjet je izrada idejnog projekta buduće namjene, a koja mora biti u skladu s prostorno planskim uređenjem grada. U ponedjeljak je od strane stručnih službi, projektanta i gradonačelnika objekt pregledan te se naručuje izrada idejnog projekta. Nakon ispitivanja tržišta najpovoljnija ponuda za izradu projekta bila je ponuda tvrtke OGP d.o.o. iz Preloga u visini od 10.860,00 kuna. Idejnim projektom objekt se vraća u prvobitnu namjenu, a to znači sportska dvorana s uključenim sanitarnim čvorovima, svlačionicama, prostorom za stolni tenis te jednom društvenom prostorijom u kojoj će se moći održavati sastanci udruga i manja druženja.

U roku od 15 dana idejni projekt bi trebao biti gotov, poslan nadležnom Ministarstvu te se nadamo da će naš zahtjev biti brzo pozitivno riješen što bi rezultiralo daljnjim kvalitetnim razvojem sporta i rekreacije najsjevernijeg grada. Želja je također da se adaptacija financira putem nekog javnog poziva iz EU fondova.

Skip to content