Problemi na aglomeraciji rješavaju se na dnevnoj bazi

Održano Vijeće za prevenciju kriminaliteta Mursko Središće
21/10/2021
Dani otvorenih vrata DVD Mursko Središće
21/10/2021

Problemi na aglomeraciji rješavaju se na dnevnoj bazi

Prema planu izvođača, ekipa izvođača radova na izgradnji sustava odvodnje – Aglomeracija Mursko Središće koja trenutno izvodi pripremne radove i koja će asfaltirati Martinsku ulicu i ulicu Matije Gupca, nakon izvršenih radova kreće na rušenje mosta i izgradnju cjevovoda i asfaltiranje ceste u samom centru Murskog Središće kraj gradske tržnice.

Radovi na uklanjanju mosta nisu se do sada mogli izvesti zato što za most ispod ceste nije bilo saznanja, a i zbog velikog obujma radova izvođači se suočavaju s nedostatkom ljudskih resursa.

Kako radovi na rušenja nisu bili predviđeni troškovnikom Međimurskih voda, radove je trebalo odobriti posredničko tijelo, tj. Hrvatske vode u suradnji s Međimurskim vodama i nadzornim inženjerom.

Za odobrenje je bilo potrebno izraditi cjelokupnu projektnu dokumentaciju, odnosno projekt rušenja te tehničko rješenje izgradnje cjevovoda fekalne i oborinske odvodnje nakon rušenja mosta kako bi do zime ta nezgodna točka također bila riješena.

U prvoj polovici iduće godine planiraju se izvesti radovi na ulici Josipa Broza Tita, zbog čega Grad Mursko Središće traži od naručitelja Međimurskih voda i Hrvatskih voda da se u tom vremenu preusmjeri kamionski promet.

Skip to content