Sanacija raskopanih cesta se mora redovito činiti

Kamp rolanja u Murskom Središću (29.08.-01.09.2022.)
19/08/2022
Popnite se u prvi rudnik ugljena iznad zemlje
21/08/2022
Kamp rolanja u Murskom Središću (29.08.-01.09.2022.)
19/08/2022
Popnite se u prvi rudnik ugljena iznad zemlje
21/08/2022

Sanacija raskopanih cesta se mora redovito činiti

Gradonačelnik sazvao sastanak na temu sanacije raskopanih cesta zbog projekta aglomeracije, a koje još nisu asfaltirane

 

Projekt aglomeracije već više od dvije godine izaziva probleme za stanovništvo koje živi na njegovom obuhvatu, a naročito su problemi izraženi u vremenu velikih suša zbog podizanja velike prašine, a isto tako i kod velikih kiša jer nastaju mnogobrojne udarne rupe i lokve vode. Sanacija udarnih rupa i zasipavanje je moguće tek nakon što kiše prestanu, a voda se povuče jer u protivnom nema nikakvog efekta. Na tu temu je gradonačelnik danas na sastanak pozvao predsjednike Mjesnih odbora Hlapičina i Peklenica, komunalnog redara i djelatnike iz komunalnog odjela te predstavnika izvođača, tvrtke Tegra. Obzirom što su najavljene veće oborine kroz vikend, naloženo je komunalnom redarstvu te predsjednicima Mjesnih odbora spomenutih naselja da se situacija prati te kad oborine prestanu se pristupi sanaciji prometnica. Od tvrtke Tegra gradonačelnik je zatražio da osigura dežurnu ekipu koja će ako to vremenske prilike dopuste i ako bude potrebe, sanirati prometnice.

Predstavnica tvrtke Tegra izvijestila je također da u ponedjeljak, 22.kolovoza počinju pripreme za asfaltiranje ulica u Hlapičini, najprije svakako je na redu županijska prometnica i dalje redom sve ostale nerazvrstane ceste. Kroz naselje Peklenica županijska cesta je već prije presvučena grubim slojem asfalta te su tamo problemi nešto manji, a također će se uskoro započeti sa pripremom svih ostalih nerazvrstanih cesta za asfaltiranje tako da se očekuje da u idućim mjesecima stanje bude u oba naselja dovedeno u prvobitno normalno stanje.

Stanovnici koji tu žive mole se za još malo strpljenja. Na sastanak su također bili pozvani zapovjednik DVD-a Mursko Središće, Rajko Bogdan  i predsjednik Vatrogasne zajednice područja Grada Mursko Središće Marko Stojko također zbog najavljenih jačih kiša te ih je gradonačelnik zamolio da se pregledaju razni propusti oborinske odvodnje, odvodni kanali te da se u slučaju mogućih neželjenih događaja na vrijeme reagira u cilju njihovog otklanjanja.

Skip to content