Sanira se kolnik u Ulici Marka Kovača u Murskom Središću

Gradonačelnik će predložiti produljenje olakšica za poduzetnike
26/04/2021
Završena javna nabava za sanaciju ulica u Hlapičini
28/04/2021
Gradonačelnik će predložiti produljenje olakšica za poduzetnike
26/04/2021
Završena javna nabava za sanaciju ulica u Hlapičini
28/04/2021

Sanira se kolnik u Ulici Marka Kovača u Murskom Središću

U Ulici Marka Kovača u Murskom Središću sproveden je projekt aglomeracije, a upravo se odvija postavljanje asfalta. Izgradnjom novog dječjeg vrtića i nicanjem proizvodnih hala u Gospodarskoj zoni Brezje sama je ulica postala prometnija i po postavljanju asfalta uvest će se mjere koje će promet za motorna vozila, pješake i stanovnike ulice učiniti sigurnijim.

Na križanju s Poljskom ulicom i Ulicom Slatine postavit će se semafor za pješake, a također će biti postavljen i semafor „Palim crveno“, za one koji će voziti brže od 50 km/h. Uz to, novim će se prometnim elaboratom brzina u Poljskoj ulici ograničiti na 40 km/h. U tijeku projektiranja planiranog kružnog toka na spoju Poljske ulice, Ulice Slatine i Ulice Marka Kovača utvrđeno je da zbog prometovanja teretnih vozila nije moguće postići zadovoljavajući opseg, ali će se ovakvim rješenjem u potpunosti smiriti promet te omogućiti pješacima siguran prijelaz preko Ulice Marka Kovača do vrtića.

Također, kod kanala Marka Kovača, u blizini navedenog križanja, asfaltirat će se dva manja odvojka i regulirat će se promet.

U Ulici Matije Gupca radovi traju već gotovo godinu dana i svakim danom bliže smo završetku. Vrlo blizu smo asfaltiranju ulice, nakon čega kreće izgradnja pješačke staze.

Postavljanje asfalta trebalo bi započeti u roku od dva – tri tjedna, a do 1. kolovoza će se po ugovoru s tvrtkom Tegra d.o.o. završiti pješačka staza. Aglomeracija u Martinskoj i Frankopanskoj je završena, a treba još izmijeniti plinske instalacije, te će se te dvije ceste također nakon toga u potpunosti opremiti s novim asfaltnim slojem.

Skip to content