Srce kao Everest – uzbudljivo putopisno predavanje i topla humanitarna priča u CZK Rudar

I ove godine podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu u Murskom Središću
04/03/2022
Batman – najveći ovogodišnji hit ovaj vikend u Centru za kulturu „Rudar“
05/03/2022

Srce kao Everest – uzbudljivo putopisno predavanje i topla humanitarna priča u CZK Rudar

Grad Mursko Središće u humanitarnoj akciji Udruzi udomitelja djece Međimurja i PD Bundek osigurao troškove prijevoza na planinarsko – edukativni izlet

 

U Centru za kulturu „Rudar“ u sklopu tribine „Spameten petek“ koja je rezervirana za predavanja, stručna izlaganja i slične oblike druženja, uzbudljivo putopisno predavanje održao je jedan od najboljih hrvatskih alpinista, Mario Celinić. Brojnoj publici je predstavio svoj lov na sedam vrhova, od koja mu fale još dva, a najveći je dio izlaganja posvetio usponu na najveći vrh svijeta – Mount Everest. Predavanje je ujedno bilo humanitarnog karaktera i skupljao se prilog za planinarsko – edukativni izglet u kojem bi članovi PD Bundek u planinarsku avanturu vodili djecu iz Udruge udomitelja djece Međimurja.

U humanitarnu akciju uključio se i Grad Mursko Središće, koji je odlukom gradonačelnika Dražena Srpaka na posljednjem Stručnom kolegiju osigurao sredstva za troškove prijevoza autobusom za planinare i djecu koja će biti vođena u svoju prvu avanturu. U ime gradonačelnika, Odluku je uručio ravnatelj Centra za kulturu „Rudar“ Zoran Turk. Uz prigodan poklon i monografiju Murskog Središća zahvalio je Mariu na gostovanju, a Sonji Vršić na inicijativi.

S uzbudljivim planinarskim avanturama možete se svakog petka u 19.00 sati u Centru za kulturu „Rudar“ besplatno družiti s Bundekima sve do 8. travnja, kada završava njihov ovogodišnji ciklus predavanja, a zimski će mjeseci biti rezervirani za njihove avanture i sljedeće godine.

Skip to content