Teret od 17 milijuna kuna, ali dobrobit nemjerljiva

Od predavanja o zaštiti od epidemije kuge, preko filmskih naslov do koncerta
17/05/2022
Sanjam mir – humanitarni koncert KUD-a Mura za stradalnike u Ukrajini
18/05/2022

Teret od 17 milijuna kuna, ali dobrobit nemjerljiva

U projekt aglomeracije, rekonstrukciju i sanaciju cesta i uređivanje parkirališta u Gradu Mursko Središće ulaže se oko 17 milijuna kuna

 

Projekt aglomeracije s pročistačem voda koji se trenutno provodi u Murskom Središću najveći je infrastrukturni projekt u povijesti grada, težak oko 205 milijuna kuna s uračunatim pdv-om. Projekt koji zbog stalnih radova zadaje goleme glavobolje mještanima je ujedno i projekt koji trajno rješava pitanje otpadnih voda i jamči ekološki standard i čisti okoliš za generacije koje dolaze nakon nas. Iako je najveći dio troškova plaćen sredstvima iz europskih fondova i državnog proračuna, veliki teret snosi i proračun Grada Mursko Središće.

Tako je sam udio u aglomeraciji oko 5 milijuna kuna, a tu su i dodatne sanacije ulica, poput Ulice Matije Gupca, spoja Kolodvorske i Marka Kovača, Selske ulice, parkinga kod nekadašnje mesnice Hoblaj, ulice Franje Koroša, Ulice Slatine, a tu su i ceste u Štrukovcu.

Danas je potpisan ugovor između Grada Mursko Središće i Tegre nakon provedenog pregovaračkog postupka za sanaciju, rekonstrukciju i proširenje cesta u naseljima Mursko Središće, Hlapičina i Peklenica nakon izgradnje kanalizacije u vrijednosti od 2.128.701,66 kuna s uračunatim PDV-om.

Veliki je to teret za gradski proračun, međutim, vrijednost je nemjerljiva, jer riješeno pitanje otpadnih voda, nedirnuta priroda, čisto i zeleno Mursko Središće koje ostavljamo budućim generacijama nemaju cijenu, a i većina prometnica će biti sanirana i obnovljena. Ovom se prilikom Grad Mursko Središće još jednom zahvaljuje građanima na strpljenju.

Skip to content