U zajedništvu je snaga

Dan tehničke kulture u Murskom Središću – informatička radionica za djecu
01/07/2022
U sklopu ljeta uz Muru održan koncert grupe Magazin
02/07/2022
Dan tehničke kulture u Murskom Središću – informatička radionica za djecu
01/07/2022
U sklopu ljeta uz Muru održan koncert grupe Magazin
02/07/2022

S obzirom na zakonske promjene koje su donesene, a tiču se funkcioniranja i rada turističkih zajednica, Grad Mursko Središće po sili zakona do 30.06. trebao je svoju Turističku zajednicu profesionalizirati ili zatvoriti. Profesionalizirati znači izabrati i zaposliti direktora, a da rashod za plaće ne smije biti veći od 40 posto prihoda Turističke zajednice. Obzirom što u Gradu godinama djeluje Turistička zajednica, u Gradu nisu bili skloni tome da se ona zatvori jer se ona može javiti na razne natječaje te tako ostvarivati realizaciju određenih projekata. U promišljanju što i kako Grad Mursko Središće ponudio je okolnim općinama da se udruže s Gradom Mursko Središće koji ima iskustva i znanja u vođenju Turističke zajednice te da se osnuje nova Turistička zajednica područja.

Na udruživanje su se spremno odazvale Općina Selnica, Vratišinec i Podturen dok su se neke druge iz svojih razloga na tome zahvalile. Ministarstvo turizma i sporta, uz pomoć državne tajnice iz Međimurja Sandre Herman, dalo je suglasnost za buduće udruživanje te će se formalni postupak udruživanja pokrenuti odmah. Plan i želja je da do kraja godine bude izabran i postavljen novi direktor od kojeg se očekuje da vrlo angažirano upravlja novim područjem turističke zajednice koja će nositi ime „Mura i gorice“ te da se turistički sadržaji cijelog područja promoviraju i nude potencijalnim posjetiteljima.

Ista stvar je s prijavljivanjem turističkih projekata za cijelo područje što će također biti zadaća budućeg direktora. Udruživanje također donosi financijske dobrobiti jer Hrvatska turistička zajednica odobrava sredstva za funkcioniranje udruženih turističkih zajednica. Ovo je win-win situacija i zasigurno će biti koristi za sve članice nove turističke zajednice. Gradonačelnik Dražen Srpak zahvaljuje kolegama načelnicima i naravno općinskim vijećima tih općina koja su podržala i dala suglasnost za udruživanje. Ovo je još jedan dokaz da u zajedništvu i sinergiji koja nam je potrebita ne samo na području turizma možemo za svoje lokalne zajednice postići još više i ubrzati njihov svekoliki razvoj.

Skip to content