Uručena Odluka o darovanju stare sportske dvorane

POČETNA KONFERENCIJA Projekta “Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za MURS-EKOM d.o.o.“ (Referentni broj: KK.06.3.1.18.0009) –25.03.2021.
26/03/2021
OBAVIJEST O IZRADI IV. IZMJENA I DOPUNA URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA GRADA MURSKO SREDIŠĆE
30/03/2021

Uručena Odluka o darovanju stare sportske dvorane

Na području Grada Mursko Središće djeluje mnoštvo sportskih udruga i postižu zapažene rezultate na županijskom, državnom i međunarodnom nivou. U sportskoj dvorani izgrađenoj 2001. godine istovremeno mogu trenirati tri udruge, međutim, i ti su se kapaciteti pokazali nedostatnima. U tu bi svrhu Grad Mursko Središće volio iskoristiti prostore stare sportske dvorane, koja je služila svrsi dobrih 70 godina. Izgrađena još kao Sokolski dom, tridesetih je godina bila reprezentativni objekt na ovim prostorima, služila je za vježbanje, ali i kulturne sadržaje i kao prvo mjesto na kojem su se prikazivale filmske predstave. U kasnijim je razdobljima preimenovana u Dom partizana, a s otvaranjem nove dvorane ti su prostori prodani Ministarstvu financija.

Danas je ovaj važan kotačić u razvoju mjesta na zamolbu gradonačelnika Dražena Srpaka darovan Gradu Mursko Središće. Odluku o darovanju nekretnine – stare sportske dvorane uručio je tajnik kabineta ministra Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Goran Gotal.

Kako bi se sport i rekreacija i nadalje kvalitetno razvijali u najsjevernijem gradu, izraditi će se glavni projekt obnove, intenzivno će se tražiti izvori financiranja, da li putem nacionalnih programa ili EU fondova, kako bi se sportska dvorana što prije stavila u punu funkciju.

Skip to content