Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za MURS-EKOM d.o.o.

Pastirsku svijeću u Murskom Središću upalili članovi Trkačkog kluba „Rudar“ Mursko Središće
12/12/2020
ODLIČNA VIJEST Iduće godine kreće izgradnja staze na dionici Slemenice – Mursko Središće
15/12/2020

Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za MURS-EKOM d.o.o.

Ugovor o javnoj nabavi robe za projekt “Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za MURS-EKOM d.o.o.“ (Referentni broj: KK.06.3.1.18.0009) potpisan je u ponedjeljak 14. prosinca 2020. godine u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće

Potpisivanju Ugovora nazočili su gradonačelnik Grada Mursko Središće i predstavnik skupštine Murs-ekom d.o.o. Dražen Srpak, direktor komunalnog poduzeća Murs-ekom Josip Sršan, direktor tvrtke Tehnix d.o.o. Đuro Horvat te voditelj projekta tvrtke Tehnix d.o.o. Željko Horvat.

U sklopu javnog poziva „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“ financiranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda – Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“ trgovačkom društvu Murs-ekom d.o.o. odobren je projekt “Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za MURS-EKOM d.o.o.“ ukupne vrijednosti 2.115.766,67 kuna. Ukupni prihvatljivi troškovi Projekta iznose: 2.115.766,67 kuna. Visina bespovratnih EU sredstava iznosi  1.480.000,00 kuna. (visina potpore 69,95%)

U sklopu projekta nabavit će se dva nova komunalna vozila 18 tona za odvojeno sakupljanje otpada sa nadogradnjom 16m3. Jedno novo nabavljeno vozilo sa nadogradnjom 16m3 prvenstveno će se koristiti za sakupljanje biorazgradivog komunalnog otpada (BKO), a drugo će se koristiti za sakupljanje ostalih frakcija korisnog otpada. Nova vozila biti će vodonepropusna što je izuzetno bitno kod sakupljanja biorazgradivog komunalnog otpada. Nabaviti će se komunalna vozila sa novom najmodernijom tehnologijom koja koristi različite filtere koji znatno smanjuju emisije ispušnih plinova i prihvatljiviji su za okoliš.

Modernizacijom voznog parka povećat će se efikasnost poslovanja i podiči razina komunalne usluge, osigurat će vozni park kojim će se sigurno i efikasno prikupljati nove, veće količine odvojeno prikupljenog otpada.

Projekt KK.06.3.1.18.0009 „Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za MURS-EKOM d.o.o. “,

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

Sadržaj dokumenta isključiva je odgovornost MURS-EKOM d.o.o.

Skip to content