Aglomeracija Mursko Središće i Donja Dubrava napreduju sve bolje

Dječji vrtić „Maslačak“ ima novu Internet stranicu
09/04/2021
Grad Mursko Središće prednjači u Hrvatskoj po razvoju u posljednjim godinama
13/04/2021

Aglomeracija Mursko Središće i Donja Dubrava napreduju sve bolje

Sastanak na temu stanje na EU projektima Aglomeracija Mursko Središće i Aglomeracija Donja Dubrava održan je danas, 09. travnja, u Gradskoj vijećnici Grada Mursko Središće. Sastanci na navedenu temu provode se jednom mjesečno kako bi se rezimiralo stanje provedbe projekata Aglomeracija te od strane Hrvatskih voda pružila daljnja potpora u provođenju projekata investitoru Međimurskim vodama, izvođaču radova, ali i Jedinicama lokalne samouprave na čijem području se izvode radovi.

 

Vezano uz Aglomeraciju u Donjoj Dubravi, investitor, izvođač radova i načelnik usuglasili su se da dinamika radova napreduje sve bolje i da je sve u skladu s dogovorima na prethodnim koordinacijama. U sljedećim se mjesecima, koji su pogodni za asfaltiranje, očekuje više pozornosti na asfaltiranju ulica. Generalni je zaključak da projekt ide u dobrom smjeru.

 

„Hvala vam za sve dobro što ste napravili kao partneri Hrvatskih voda. Znamo da ti projekti nisu jednostavni, znamo problematiku s kojom se svi akteri projekata suočavaju. Zajedništvo svih aktera na projektu doprinosi pozitivnom ishodu istog, a vi ste itekako na dobrom tragu toka i na tome vam čestitam.„ –  istaknuo je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

 

Na projektu Aglomeracija Mursko Središće vidljivi je pozitivni pomak na izvođenju te da projekt ide u dobrom smjeru. Izvođač radova pojačao je broj ekipa koji rade na izgradnji sustava Aglomeracije. Prema očitovanju nadzornog inženjera tempo kojim se obavljaju radovi na aglomeraciji su dobri, vremenske prilike dakako utječu na samu dinamiku izvođenja radova. Izvođač radova istaknuo je da će se i nadalje ulagati veliki napori u projekt kako bi isti bio završen u roku koji je dani te ako će se biti moguće pojačat će se timovi na gradilištima.

 

„Zahvala Hrvatskim vodama koji je nositelj projekta, Međimurskim vodama kao investitoru i izvođaču radova tvrtki Tegra i svim koji su na bilo koji način uključeni u projekt. Također onima kojima moramo zahvaliti su naši građanima koji to moraju istrpjeti.“  – istaknuo je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

 

S obzirom na to da je u planu da se ove godine izvedu radovi na aglomeraciji kroz centar grada i ponukani povećanjem teretnog prometa kroz glavnu ulicu grada, ali i sam centar grada, gradonačelnik je uputio dopis Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da se prilikom odvijanja radova teretni promet preusmjeri na druge pravce, tj. da se teretni promet makne.

 

Po završetku sastanka sudionici sastanka obišli su radove na aglomeraciji Mursko Središće.

 

Skip to content