Aktualni sat – 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – Andrija Tekeli

Javni poziv za korištenje javne površine uz skelu “Fusek” u Murskom Središću
16/03/2021
Kroz projekte Grad Mursko Središće želi do nove nadogradnje sadržaja Dječjeg vrtića Maslačak
17/03/2021

Aktualni sat – 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – Andrija Tekeli

Na 25. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće koja je održana u četvrtak 11. ožujka u Centru za kulturu „Rudar“ vijećnik Andrija Tekeli postavio je gradonačelniku dva pitanja.

 

 

  1. Spomenuli ste rotor u ulici Marka Kovača, da je projektna dokumentacija pri kraju, znači da ćemo uskoro dobiti i građevinsku dozvolu. On se izričito financira iz ŽUC-a ili će grad financirati svoj dio i da li je su u ŽUC-ovom proračunu za ovu godinu predviđena sredstva?

 

Gradonačelnik Dražen Srpak odgovorio je: „Dokumentacija se radi. Ravnateljica Županijske uprave za ceste MŽ rekla je da bi sama obnova ulice Marka Kovača u punom profilu bila vezana uz taj projekt. Međutim to će vjerojatno trajati pa će trebati drugi trak sanirati i onda baš na tom prostoru budućeg rotora ostaviti dio u ne gotovom stanju 100%. Dobili smo očitovanje i oni predlažu 50% – 50% financiranje. S predloženim financiranje se ne slažemo te će se pokušati ispregovarati bolji omjer u korist grada. Ipak radi se o raskrižju županijske ceste Marka Kovača i gradskih ulica, ulica Slatine i Poljska ulica. Morati ćemo sklopiti sporazum o financiranju izgradnje i to je projekt koji definitivno mora ići što prije.“

 

 

  1. Zašto se stalo sa sanacijom asfaltne površine u ulici Slatine. Znamo da je kanalizacija završena još prošle godine i sad je praktično ostalo to jedno slijepo crijevo koje nije barem u gruboj fazi asfaltirano, a promet je dosta veliki.

 

Gradonačelnik Dražen Srpak je odgovorio: „Nema tamo nekih velikih nedostataka, nešto sitno, to smo utvrdili. Odgovoreno nam je da kada će se asfaltirati ulica Marka Kovača da će se i ulica Slatine. Vodimo brigu o tome.“

 

 

Skip to content