Asfaltirana Ulica Marka Kovača u Murskom Središću

DVD-u Križovec novo vatrogasno kombi vozilo
05/05/2021
Grad Mursko Središće sufinancira stipendije za obrtnička i deficitarna zanimanja
05/05/2021
DVD-u Križovec novo vatrogasno kombi vozilo
05/05/2021
Grad Mursko Središće sufinancira stipendije za obrtnička i deficitarna zanimanja
05/05/2021

Asfaltirana Ulica Marka Kovača u Murskom Središću

Aglomeracija Mursko Središće s pročistačem otpadnih voda najveći je infrastrukturni projekt u povijesti Grada, projekt koji nosi podizanje ekološkog standarda i osigurava trajno rješenje otpadnih voda. Ako bi se takav projekt provodio kroz osnovni proračun Grada, trajao bi desetljećima. Zahvaljujući Europskim fondovima i uspješnom apliciranju, na području Murskog Središća će se takav projekt završiti iduće godine.

To zvuči sjajno, međutim, projekt aglomeracije donosi i određene glavobolje građanima koji određeno vrijeme moraju istrpjeti raskopane ulice i radove ispred svojih kućnih prilaza. Veseli što ta faza u nekim dijelovima Grada dolazi svojem kraju. Tako je aglomeracija uspješno završena u Ulici Marka Kovača kroz koju se u grad ulazi iz smjera Vratišinca. Na radost svih stanara, ulica je dobila novi sloj asfalta. Kako su nedavno u blizini te ulice otvoreni novi dječji vrtić i nova gospodarska zona, promet se značajno povećao. Radi sigurnosti svih građana, a posebno onih najmlađih, polaznika dječjeg vrtića, na sredini ulici instalirat će se pješački semafor. Također, semaforom „Palim crveno“ na 30 sekundi zaustavit će se svi vozači koji voze više od 50 km/h.

Kroz desetak dana počinje i promjena plinskih instalacija u Martinskoj ulici, što bi prema informacijama iz Međimurje plina trebalo biti završeno do 15. lipnja, nakon čega slijedi završna sanacija ulice. Po sanaciji Martinske ulice uslijedit će promjena plinskih instalacija u Frankopanskoj ulici i sanacija same ulice. Nakon što se saniraju štete nastale na pješačkim stazama i prilazima domaćinstvima, obje će ulice dobiti novi sloj asfalta.

Skip to content