Biciklisti se još jednom vratili u Mursko Središće

U Hlapičini održana sveta misa povodom spomendana mjesne zaštitnice sv. Ane
24/07/2022
Predstavljanje zbornika o vremenima kriza u povijesti Međimurja na jesen
27/07/2022

Biciklisti se još jednom vratili u Mursko Središće

Tri biciklista s područja Grada Mursko Središće, Robert Bogdan, Saša Matić i Zvijezdan Tuksar, te njihov prijatelj Miroslav iz Banja Luke i ove su se godine zaputili u avanturu preko pola Europe. Ovogodišnje su putovanje nazvali Dunavskom rutom i krenuli iz Vöhrenbacha uz rječicu Breg prema službenom izvoru Dunava u Donauschingenu i pratili u početku malen i plitak Dunav koji se postupno pretvara u najveću europsku rijeku.

U njihovom ih naumu nije spriječio ni toplinski val i temperature preko 35 stupnjeva celzijevih, a ni makadamski put kojim su se vozili nemali dio puta. Uživali su u Dunavu i predivnim malim i većim gradićima uz put. Skelom su se kasnije prebacili iz Njemačke u Austriju koja je kudikamo bolje organizirana i uređena po pitanju biciklističkih ruta.

Šesti dan su se i okupali u Dunavu, a sljedeći, sedmi, ušli u Beč, te uživajući u grafitima ispod mostova krenuli za Bratislavu, gdje su se oprostili od svojeg suputnika – Dunava, a krajem dana zbog poslovnih obaveza i polovice ekipe – Saše i Miroslava. Posljednjeg su se dana zaputili preko Mađarske prema Murskom Središću, gdje prelaze zadnjih 165 od ukupno 1225 kilometra.

U lučici, na Šetnici svete Barbare dočekao ih je gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak i brojni prijatelji i biciklisti. I tako je završila još jedna avantura središćanskih biciklista, a ostaje tek za pričekati što će isplanirati za iduću godinu.

Skip to content