Bijeg u Delanec – glazbena triler komedija u CZK Rudar

Majčin dan obilježen u Murskom Središću
12/05/2024
[Odluka o poništenju] Javni natječaj za zapošljavanje i upute za kandidate
13/05/2024
Majčin dan obilježen u Murskom Središću
12/05/2024
[Odluka o poništenju] Javni natječaj za zapošljavanje i upute za kandidate
13/05/2024

Bijeg u Delanec – glazbena triler komedija u CZK Rudar

 

Bogato kazališno proljeće u Centru za kulturu „Rudar“ nastavlja se predstavom umjetničke organizacije Teatar Canta koju sačinjavaju poznata lica hrvatskog glumišta i glazbe – Bijeg u Delanec. Riječ je o glazbenoj triler komediji koja je na rasporedu u subotu, 18. svibnja u 20.00 sati. Cijena ulaznice je 6,00 eura i mogu se kupiti putem web stranice: OVDJE

ili na blagajni neposredno prije same predstave.


O predstavi:

Autor:Damir Horvat

Redatelj:Marija Antić

Glazba:Damir Horvat

Predstava je:Arhiva

Izvođači:Sara Blažić, Filip Sever, Josip Roša i Damir Horvat


Glazbena triler komedija:

Bijeg u Delanec

Josip se dan prije svog vjenčanja zamjeri opasnom poduzetniku. Bježi glavom bez obzira u Zagorje, u DELANEC. Naš mali čovjek samo želi život s voljenom, ali nesretnim slučajem biva upleten u sumnjivu političko-poduzetničku igru.

Glavni negativac, primjerak je poratne tranzicije – oprao je svoju krvavu lovu u farmaceutskoj industriji, ali još uvijek se od same krvi ne može oprati. Njegova ljubav prema pudlu, uzdignuta je na pijedestal idealne savršene ljubavi. Ne govori li to moždao prisutnoj tendenciji u društvu da dajemo prednost jednostavnim odnosima, sa životnijima jer za složene odnose sa ljudskim bićima nismo sposobni?

Našem glavnom junaku treba pomoć! On je dobiva i to uvijek iz krajnje neočekivanog izvora.

Ovo je komedija situacije (zamjena karaktera) u strukturi, ali u ideji ovo je politička satira. Groteska, pretjerivanje, obilje, igra rodova, songovi, apsurd…sve to u službi predočavanja  društveno-političko, svjetonazorske i etičke pozicije u kojoj se trenutno nalazimo.

Skip to content