Blagdan dobrote u Murskom Središću

U društvenom domu u Križovcu sv. Nikola obradovao najmlađe
11/12/2022
Odgađa se predstava Teatra Gavran – novi termin nakon Nove godine
12/12/2022
U društvenom domu u Križovcu sv. Nikola obradovao najmlađe
11/12/2022
Odgađa se predstava Teatra Gavran – novi termin nakon Nove godine
12/12/2022

Blagdan dobrote u Murskom Središću

Treću nedjelju došašća, 11. prosinca, u organizaciji Društvo žena Mursko Središće u pansionu „Ilonka“ u Murskom Središću održani je Blagdan dobrote. Povodom božićno novogodišnjih blagdana već šesnaestu godinu zaredom Društvo žena za starije, nemoćne i bolesne građane organizira druženje. Ovogodišnji program upotpunili su učenici 2. i 3. razreda osnovne škole Mursko Središće, pod vodstvom Lidije Vuri i Zvjezdane Balent koji su izveli recitacije i pjesme. Članica udruge Danica Matjašić izvela je pjesme koje je sama napisala. A naravno nije nedostajalo i smijeha, a za to su bile zadužene Ružica Sakač i Biserka Barat koje su izveli kratki skeč.

Blagdan dobrote održan je uz financijsku pomoć Grada Mursko Središće, a druženju je prisustvovao i saborski zastupnik i gradonačelnik Dražen Srpak koji je zahvalio članicama udruge na iznimno lijepo organiziranom događaju te istaknuo: „ Grad je i nadalje će financijski podupirati ovakve događaje, jer nema ništa ljepšeg nego kad možemo obradovati svoje najstarije građane. Ove godine će preko 400-tinjak umirovljenika s manjim mirovinama s područja grada dobiti bonove za Božić. Povećali smo visinu bonova, tako da će ove godine umirovljenici s najmanjim mirovinama dobiti bon od 350 kuna, ali smo i povisili  iznose prihoda  kako umirovljenici zbog porasta mirovine ne budu uskraćeni za poklon bon koji su do sada dobivali. Ujedno smo povećali cenzus s 1.000,00 kn na 1.200,00 kuna za oslobođenje komunalne naknade, kako umirovljenici s manjim mirovinama ne bi bili zakinuti za oslobođenje naknade. Moramo biti sretni što Advent provodimo u miru i sigurnosti, dok narod Ukrajine strahuje i provodi ga u hladnoći i izgnanstvu. Pandemija i rat su poremetili tržišta, donijeli inflaciju, skupe energente, a Vlada Republike Hrvatske je svojim mjerama donekle uspjela ublažiti teškoće koje zbog toga osjećaju naši građani, a ponajviše oni slabijeg imovinskog stanja. Želim vam da ostanete zdravi, veselog duha i da blagdane provede u krugu svojih najmilijih te da se i dogodine vidimo u istom broju“.

Prisutnima se obratila i predsjednica Društva žena Nada Turk, koja je svima poželjela obilje zdravlja, sreće i ljubavi.

Najstariji sudionik događaja bio je Josip Krištofić koji sa svojim 94 godine još uvijek kosi travu i vozi auto. Društvo žena za okupljene pripremile su kolače te božićne poklone koje su same izradile. Druženju se također pridružio i župnik Marijan Horvat.

 

Skip to content