Božićna čarolija mladih glazbenika Murskog Središća

Novi datumi za odgođen program – Advent u Štrukovcu u četvrtak, a Teatar Gavran i Savršeni partner na Valentinovo
27/12/2022
Na Šetnici svete Barbare doček u podne uz Zodiac band
27/12/2022

Božićna čarolija mladih glazbenika Murskog Središća

U Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću prošle je godine započeta tradicija koncerta mladih talentiranih glazbenika na spomendan svetog Stjepana Prvomučenika, odnosno, narodski na Štefaje, a ove je godine nastavljena. Koncert je imao čak 18 točaka i mladi su glazbenici pokazali koliko su naporno radili cijele godine i koliko su napredovali. U programu su redom sudjelovali: Mali zbor Umjetničke škole Miroslav Magdalenić, područni odjel Mursko Središće, Adam Strojko, Petar Goričanec, Vanja Varga, Eva Goričanec, Vita Varga, Lara Srpak, Klara Štumberger, Ema Šafarić, Neli Kutnjak, Ruta Kontrec, Dora Tkalec, Helena Lisjak, Katarina Grubić, Martin Antolović, Marija Klara Hodić, Emanuel Kontrec i Dora Rebernik.

Program je ostvaren u suradnji su područnim odjelom Umjetničke škole Miroslav Magdaelnić Čakovec, koji i djeluje u prostorima centra za kulturu, a koncept samog koncerta sastavila je profesorica Zrinka Novak. Mladim se glazbenicima obratio i ravnatelj Centra za kulturu „Rudar“, Zoran Turk, koji je naglasio da želi da centar za kulturu bude njihov istinski dom, bili oni u publici ili na pozornici kao večeras. Neki su od glazbenika već ostvarili svoje samostalne koncerte, neki će to tek ostvariti, a Centar za kulturu „Rudar“ uvijek će ih dočekati širom otvorenih vrata.

Ponosni su roditelji, prijatelji i ostala publika uživali u više od sat vremena programa, a sasvim smo sigurni da će na Štefaje 2023. i svako sljedeće glazbenici biti još vještiji, a roditelji još ponosniji.

Skip to content