Čeka nas nova borba s komarcima

Volimo uređeni grad
26/05/2023
U subotu 10. lipnja na izletištu “Fusek” tradicionalni događaj “ŠTO SMO, KAJ SMO I KAK KUHAMO” i utakmica “Gornji i Donji kraj”
29/05/2023

Čeka nas nova borba s komarcima

Grad Mursko Središće svake godine u suradnji s Bioinstitutom provodi tretiranje larvi komaraca, a po potrebi i tretiranje odraslih jedinki.

Svake se godine pronalaze nova mjesta na kojima se tretiraju larve i pronalaze načini na koji bi se našim građanima učinio život ugodniji. Trenutno Grad Mursko Središće prijavljuje projekt prekogranične suradnje s Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, Občinom Beltinci, Slovenskim Nacionalni laboratorijom i Zavodom za turizem in Lendava te Mladim informatičkim stručnjacima, kojem je tema upravo suzbijanje komaraca.

Jer, komarci osim što su neugodni, mogu biti i prijenosnici raznih bolesti, što bi s klimatskim promjenama moglo biti još izraženije.

Ipak, priroda nerijetko ima svoje planove i zbog ovogodišnje su poplave nastala mnoga nova mjesta na koja komarci mogu položiti svoje larve, pa će borba s njima ovog ljeta biti puno izazovnija nego prošlih godina.  Ipak, sve ćemo učiniti da se larve u novonastalim lokvama nakon poplave tretiraju na vrijeme i da život našim građanima učinimo udobnim i ovog ljeta.

Skip to content