Čestitke gradonačelnika Dražena Srpaka povodom Dana državnosti

U Murskom Središću obilježen Dan državnosti
30/05/2021
Održana prva konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća u Murskom Središću
01/06/2021

Čestitke gradonačelnika Dražena Srpaka povodom Dana državnosti

Drage građanke i dragi građani Murskog Središća, Međimurja i cijele Republike Hrvatske,

u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća, danas svečano obilježavamo Dan državnosti. Tog je dana tijelo koje zastupa sve građane Republike Hrvatske prvi put u novijoj povijesti dobilo priliku samostalno odlučivati o našoj sudbini. Mnoge su generacije podnosile žrtve da bismo mi danas mogli slaviti svoju neovisnu, demokratsku i međunarodno priznatu Domovinu.

I to nam je dužnost činiti, baš kao što nam je dužnost u slozi i zajedništvu truditi se za naš grad, a našu Domovinu svaki dan činiti boljom. Generacija smo koja može sama odlučivati o svojoj sudbini, što je privilegija koju brojne generacije prije nas nisu imale. Upravo u slavu svima koji su se kroz stoljeća borili za samostalnost i boljitak Hrvatske, kao i u slavu svih koji su u Domovinskom ratu položili svoje živote za život svoje Domovine, dužnost nam je napornim radom osigurati svima preduvjete za ispunjen život u svojoj Domovini.

I zato sa sjećanjem na sve znane i neznane junake u prošlosti, a s mislim na kreiranju ljepše zajedničke budućnosti, svima Vam od srca čestitam Dan državnosti!

Dražen Srpak

Skip to content