Čuvajmo okoliš – Zelena čistka u Murskom Središću – subota 18.09.2021.

Zaključci 6. sjednice kolegija gradonačelnika
30/08/2021
Grad Mursko Središće na glazbenom festivalu u Lentiju
01/09/2021

Čuvajmo okoliš – Zelena čistka u Murskom Središću – subota 18.09.2021.

U sklopu najveće nacionalne kampanje zaštite okoliša Zelena čistka 2021. i Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day) Grad Mursko Središće nastavlja s provođenjem jednodnevne akcije čišćenja divljih odlagališta otpada – ZELENA ČISTKA.

 

Grad Mursko Središće je i ranijih godina organizirao čišćenje svih naselja s područja grada u sklopu akcije Zelena čistka. U akciju su se uključili Mjesni odbori, gradske udruge ali i svekoliki građani. Svjedoci smo da svako malo nailazimo na zagađene jarke, šumske i poljske puteve, unatoč brojnim upozorenjima i zamolbama da se smeće ne odbacuje u prirodu već da se adekvatno zbrinjava. Na području grada postoji propisani sustav odvoza komunalnog otpada (miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada), građanima je omogućeno korištenje smeđih kanti, vrši se selekcija otpada, mogućnost odvoza glomaznog otpada, reciklažno dvorište, izgrađena je kompostana, točnije niz uvjeta za adekvatno zbrinjavanje otpada.

 

Zelena čistka u gradu Mursko Središće održat će se u subotu 18.09.2021. godine u prijepodnevnim satima. Organizirat će se na način da se najprije evidentiranju zagađene lokacije na području grada Mursko Središće i okolnih naselja. Mjesni odbori će s udrugama iz svog naselja dogovoriti plan prikupljanja smeća po naselju. Grad Mursko Središće organizirat će odvoz smeća iz svih naselja. Komunalno poduzeće Murs – ekom će prikupljeni otpad na adekvatan način zbrinuti.

 

 

Zelena čistka – Let’s do it Croatia! Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Svi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu. Čišćenjem vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koji je naše zajedničko dobro.

 

 

Pozivaju se udruge, građani da se priključe u volonterski projekt Zelena čistka.

Skip to content