Daljnje ulaganje u razvoj sportske i komunalne infrastrukture

Zajedničkom suradnjom lokalne i regionalne vlasti do efikasne uprave za sve građane Grada Mursko Središće i mještana okolnih općina
06/10/2020
U OVOM OBJEKTU MNOGE GENERACIJE UČINILE SU PRVE SPORTSKE KORAKE
11/10/2020
Zajedničkom suradnjom lokalne i regionalne vlasti do efikasne uprave za sve građane Grada Mursko Središće i mještana okolnih općina
06/10/2020
U OVOM OBJEKTU MNOGE GENERACIJE UČINILE SU PRVE SPORTSKE KORAKE
11/10/2020

Daljnje ulaganje u razvoj sportske i komunalne infrastrukture

Daljnje ulaganje u razvoj sportske i komunalne infrastrukture .Potpisani ugovori za razvoj komunalnog gospodarstva u Međimurskoj županija. Ulaganja u društvenu i komunalnu infrastrukturu, kulturu, sport, zdravstvo i sve ostale segmente društvenog života, u velikoj su mjeri podigli razinu životnog standarda u Gradu Mursko Središće. To dokazuju i brojni realizirani projekti. U petak, 09. listopada 2020. godine u Gradskoj upravi potpisani i dodijeljeni su ugovori za razvoj komunalnog gospodarstva na području Međimurske županije. Ugovori su dodijeljeni 12 općinama i Gradu Mursko Središće.  Gradu su dodijeljena sredstva u iznosu od 78 tisuća kuna za izgradnju zida urni na groblju Mursko Središće.

 

„Vjerujem da imamo dobrog saveznika u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i da ćemo u sinergiji lokalne i državne vlasti napraviti još i više. S preseljenjem nove gradske uprave u prostore nekadašnje Gradske uprave smjestit će se županijski i državni uredi i uprava komunalnog poduzeća Murs ekom. Prostore u kojima je sada bilo smješteno komunalno poduzeće Murs ekom, ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, ispostava zavoda za mirovinsko osiguranje biti će dani na korištenje Policijskoj postaji Mursko Središće. Nakon što se prostori dodjele policiji, grad će zatražiti od Ministarstva financija da nam se natrag vrate prostori stare sportske dvorane kako bismo ju mogli ponovo staviti u funkciju sportskog objekta. Time bismo riješili problem provođenja aktivnosti sportskih udruga. Uz to smo u fazi proširenja gospodarske zone,  obzirom na to da su sve čestice u zoni Brezje prodane. Čekamo da se prostorni plan uskladi s prostornim planom Međimurske županije i nakon toga ćemo pokrenuti daljnje korake za proširenje zone.“istaknuo je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

 

            Porast ulaganja u komunalnu i društvenu infrastrukturu

 

„Sjećam se rečenice kada ste spomenuli da biste voljeli sagraditi novi dječji vrtić, kako bi ovi prostori jednog dana postali prostori nove Gradske uprave. Čestitam vam na tome, na ustrajnosti i strpljenju. Ovaj natječaj je relativno mali natječaj, ali za općine po meni veliki da se pokrenu komunalne investicije. Za sljedeće godine pripremamo ponovo natječaje i to za subvencije stanova za mlade obitelji i natječaj kojim se unaprjeđuje komunalno gospodarstvo i za to smo osigurali 35 milijuna kuna.“ istaknuo je ministar Darko Horvat.

 

Nakon dodijele ugovora gradonačelnik i ministar sa suradnicima obišli su prostore stare sportske dvorane koja se nalazi uz sam granični prijelaz te novo izgrađene prostore NK „Rudar“. Gradonačelnik je ministru prezentirao projekt izgradnje Gledališta s pratećim sadržajima te su se složili da je nužno što prije projekt završiti i pronaći izvore financiranja.


Skip to content