Društvo žena Mursko Središće i Udruga žena Križovec ove godine sudjelovale na festivalu „Bakini kolači“

Obilježavanje Europskog tjedna sporta 2022.
24/09/2022
Održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće
27/09/2022

Društvo žena Mursko Središće i Udruga žena Križovec ove godine sudjelovale na festivalu „Bakini kolači“

U organizaciji Udruge za očuvanje kulturne baštine „Međimurska gruda“ iz Dunjkovca i ove godine je održan 7. festival međimurskih slastica “Bakini kolači” u atriju Staroga grada u Čakovcu. Festival je izložbenog, prodajnog i natjecateljskog karaktera.

Godinama na festivalu sudjeluju brojne udruge s područja grada koje svojim izvrsnim umijećem pripreme raznovrsne kolače, a  i osvajaju nagrade. Ove godine na festivalu su sudjelovale Društvo žena Mursko Središće i Udruga žena Križovec, koje iako nisu ove godine osvojile nagradu, zasigurno su prezentirale svoje najbolje slastice u čijoj su pripremi vješte majstorice. Podršku im je pružio i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

Festival se ujedno 2016. godine održao i u Murskom Središće na Šetnici sv. Barbare i to zahvaljujući članici Društva žena Mursko Središće Klari Glavina koja je godinu ranije osvojila 1. nagradu za najbolji izvorni kolač. U proteklim godinama nagrade za najbolji kolač primile su i članice Društva žena Mursko Središće i Udruge žena Hlapičina.

 

Skip to content