DVD-u Križovec novo vatrogasno kombi vozilo

Mladi znanstvenik s područja Murskog Središća razvio revolucionarni brzi test na koronavirus
03/05/2021
Asfaltirana Ulica Marka Kovača u Murskom Središću
05/05/2021
Mladi znanstvenik s područja Murskog Središća razvio revolucionarni brzi test na koronavirus
03/05/2021
Asfaltirana Ulica Marka Kovača u Murskom Središću
05/05/2021

DVD-u Križovec novo vatrogasno kombi vozilo

Vatrogasno kombi vozilo Opel Vivaro  vrijedno 200 tisuća kuna stiglo u DVD Križovec

 

 

Uz dobru opremljenost dobrovoljno vatrogasnih društava koja djeluju na području grada Mursko Središće, a u koje je Grad u posljednjih nekoliko godina uložio oko 2 milijuna kuna, te uz educiranost i dobru fizičku spremnost, građani i njihova imovina su sigurni. Sv. Florijan je zaštitnik vatrogasaca, društva koje osim što štiti naše domove od požara, obavlja i mnoge druge sigurnosne djelatnosti, ali i podiže društveni život u svojim mjestima.

 

Simbolično na dan kada vatrogasci slave svog zaštitnika Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Križovec predani su ključevi novog vatrogasnog kombi vozila vrijednog 200 tisuća kuna. Za nabavku novog vozila sufinanciralo je većim dijelom, oko 150 tisuća kuna, Ministarstvo poljoprivrede iz programa Opće korisnih funkcija šuma, dok preostali 50 tisuća kuna veći dio sufinancirat će Grad Mursko Središće, a manji dio Vatrogasna zajednica Međimurske županije. Osim novog vatrogasnog kombi vozila DVD Križovec posjeduje i malo navalno vozilo. DVD Peklenica i DVD Mursko Središće opremljeno je s novim kombi vozilima, a sva tri društva s vrhunskom opremom koja im je potreba prilikom intervencija. Uz sve gore spomenuto uskoro će DVD Mursko Središće, također iz istog programa Ministarstva poljoprivrede, dobiti šumsko navalno vozilo vrijedno više od milijun kuna. U sufinanciranje nabavke šumskog navalnog vozila uključit će se i Grad Mursko Središće.

 

U povodu blagdana sv. Florijana, gradonačelnik Dražen Srpak svim članovima vatrogasnih društva s područja grada, ali i svim vatrogascima u Međimurju i diljem Lijepe naše upućuje čestitku povodom njihovog dana te im zahvaljuje na iznimnoj požrtvovnosti obavljajući svoju humanu profesiju.

 

Vatru gasi, brata spasi!

Skip to content