FRANJO NOVINIĆ ISPRED MJESNOG ODBORA PEKLENICA ZADUŽEN ZA SPORT

Super ljubimci stižu u Centar za kulturu „Rudar“
30/07/2022
Osvježena kapelica Gospe Lurdske u Ulici Matije Gupca
01/08/2022
Super ljubimci stižu u Centar za kulturu „Rudar“
30/07/2022
Osvježena kapelica Gospe Lurdske u Ulici Matije Gupca
01/08/2022

FRANJO NOVINIĆ ISPRED MJESNOG ODBORA PEKLENICA ZADUŽEN ZA SPORT

FRANJO NOVINIĆ ISPRED MJESNOG ODBORA PEKLENICA ZADUŽEN ZA SPORT

 

NK „PLAVI“ PEKLENICA DOBIVAJU NAVODNJAVANJE I KVALITETNIJU RASVJETU, A U IDUĆIM DANIMA GRADONAČELNIK DRAŽEN SRPAK ODRŽAT ĆE SASTANAK I S OSTALIM KLUBOVIMA NA TEMU NJIHOVIH INFRASTRUKTURNIH POTREBA TE ĆE SE U PRORAČUNU ZA 2023. GODINU ZA TO OSIGURATI SREDSTVA

 

 

U petak, 29. srpnja 2022. godine, gradonačelnik Dražen Srpak održao je sastanak s članom Mjesnog odbora Peklenica Franjom Novinićem, a koji je ispred Vijeća mjesnog odbora Peklenica zadužen za sport u tom naselju. Sastanku je također nazočio i predsjednik NK „Plavi“ Peklenica Rudolf Goričanec dok je predsjednica VMO Peklenica Ivana Maltarić zbog privatnih razloga bila spriječena prisustvovati sastanku.

 

Franjo Novinić već je obnašao dužnosti u nekadašnjoj Mjesnoj zajednici Peklenica, a sportom se bavi gotovo cijeli život te je dugi niz godina bio aktivni nogometaš, član uprave NK „Plavi“, a i u tri mandata predsjednik kluba „Plavi“ te svakako jako dobro poznaje problematiku i potrebe sportskih udruga u Peklenici, a time i NK „Plavih“. Također je otac poznatog nogometaša iz Peklenice Enesa Novinića koji je igrao za više prvoligaških klubova u Republici Hrvatskoj. Kao član mjesnog odbora, Franjo Novinić je već više puta kontaktirao gradonačelnik te ukazivao na potrebe financiranja određenih potreba NK „Plavih“. Rudolf Goričanec kao sadašnji predsjednik NK „Plavih“ također odlično surađuje s gradonačelnikom po pitanju potrebitih investiranja i osiguravanje uvjeta treniranja i natjecanja udruge koju predvodi.

 

Kroz više godina kapitalnim donacijama iz gradskog proračuna uređene su prostorije NK „Plavih“, izgrađena je nadstrešnica, revitaliziran je travnjak, izrađena fasada na sportskom objektu, Grad je pomogao u nabavci kosilice. Franjo Novinić kao član Mjesnog odbora već prije više godina gradonačelniku je iznio potrebu za ulaganjem u navodnjavanje terena zbog velikog isušivanja obzirom na njegov položaj. Također je gradonačelnik upoznati s potrebom uređivanja kvalitetnije rasvjete obzirom što uz NK „Plave“ teren u Peklenici koristi i Škola nogometa za svoje potrebe. Kroz razgovor sa sadašnjim predsjednikom gradonačelnik Dražen Srpak je također upoznat da i sadašnje vodstvo NK „Plavih“ stoji iza tih potreba i podupire ih. Na današnjem sastanku dogovoreno je da će se u proračun za 2023. godinu osigurati stavka za izradu navodnjavanja na travnjaku NK „Plavih“, a prema mogućnostima proračuna i za uređivanje kvalitetnije rasvjete u 2023. godini ili pak najkasnije u 2024. godini.

 

Član VMO Franjo Novinić, zadužen za sport, i predsjednik NK „Plavih“ Rudolf Goričanec izrazili su zadovoljstvo što će se ovaj projekt financirati iz gradskog proračuna i tako poboljšati uvjeti treniranja i takmičenja NK „Plavih“.

 

Ovih dana gradonačelnik Dražen Srpak će nastaviti s razgovorima i s ostalim klubovima i predsjednicima Mjesnih odbora s njihovog područja koji raspolažu materijalnim resursima, a što iziskuje stalna ulaganja u njih i na održavanju ali i na poboljšanju uvjeta treniranja i takmičenja te će se i njima osigurati financijska pomoć za te namjene. Grad Mursko Središće kroz proteklih deset godina, ulaganjem u sport, tehničku kulturu i kulturu povećao je više od deseterostrukog iznosa ali sigurni smo da je to jako dobro utrošeni novac jer djecu i mlade usmjeravamo ka zdravom načinu življenja, a oni za uzvrat svojim uspjesima odlično prezentiraju svoj grad.

 

Skip to content