Gotovo idejno rješenje za dogradnju osnovne škole u Murskom Središću

Besplatne bilježnice za sve osnovnoškolce
25/08/2021
Gradonačelnik Dražen Srpak na Danu Štajerske
26/08/2021

Gotovo idejno rješenje za dogradnju osnovne škole u Murskom Središću

U Murskom Središću održan sastanak s projektantima u vezi dogradnje osnovne škole

 

Potreba za jednosmjenskom nastavom u Murskom Središću stvarna je i gradonačelnik Dražen Srpak već godinama upozorava na to. Osnivač Osnovne škole Mursko Središće je Međimurska županija i oni su u ovom slučaju naručitelji projekta. Suradnja je ostvarena, prvi su sastanci održani na proljeće, a u međuvremenu je raspisana i provedena jednostavna nabava za izradu projekta.

Danas je u prostorima osnovne škole održan sastanak na kojem je sudjelovao gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak, ravnatelj osnovne škole Elvis Šarić, stručne službe Međimurske županije i Grada Mursko Središće te predstavnik OGP Balog, tvrtke zadužene za izradu projekta.

Projektom dogradnje osnovne škole osigurat će se deset novih učionica, novi prostori specijalizirani za nastavu informatike i nova školska knjižnica, kao i mogućnost produženog boravka. Time bi se trajno riješilo pitanje školskih prostora u Murskom Središću, a otvorila bi se mogućnost i za dva razreda srednje škole – gimnazije, ukoliko bi postojao interes za to.

Grad Mursko Središće i Međimurska županija tako velike infrastrukturne projekte ne mogu realizirati koristeći svoj proračun, već je nužno apliciranje na natječaje za projekte Europske unije. Dobra suradnja lokalnih, regionalnih i državnih vlasti donosi i dobre rezultate. Veliki projekti zahtijevaju dužu pripremu i važno je imati kompletnu dokumentaciju spremnu i prije nego se određeni natječaj pojavi, pa se u tu svrhu i priprema ova dokumentacija. Vlada Republike Hrvatske osigurala je 24.2 milijarde eura za gospodarski oporavak unutar kojih će se moći naći i sredstava za slične velike infrastrukturne projekte.

Skip to content