Grad Mursko Središće dio kampanje zaštite okoliša – Zelena čistka

Do kraja godine u funkciji novi antenski stup za bolji signal i mobilni Internet – započeli radovi na postavljanju antenskog stupa u Peklenici
18/09/2021
Za prijavu odbačenog otpada na području Grada Mursko Središće koristite aplikaciju ELOO
20/09/2021

Grad Mursko Središće dio kampanje zaštite okoliša – Zelena čistka

Grad Mursko Središće, po drugi puta ove godine uključio se u nacionalnu kampanju zaštite okoliša Zelena čistka 2021. I ovaj put Zelenoj čistki odazvao se veliki broj građana potaknutih osjećajem osobne odgovornosti za čisti okoliš.

 

Kampanji Zelena čistka pridružili su se i gradonačelnik Dražen Srpak brojni članovi udruga, djelatnici gradskog komunalnog poduzeća, članovi mjesnih odbora. Komunalni redar i predstavnici Mjesnih odbora prethodno su obišli svoja naselja i šumarke oko naselja, te odredili točke kojima je potrebno pridati najviše pažnje. Podijeljeni u skupine, građani su počistili teren. Iako Grad Mursko Središće ima sve uvjete za adekvatno odlaganje otpada od mogućnosti korištenja smeđih kanti, vrši se selekcija otpada, mogućnost odvoza glomaznog otpada, reciklažno dvorište, izgrađena je kompostana, propisani sustav odvoza komunalnog otpada, ali nažalost u prirodi su opet pronađene veće količine otpada koje će se zbrinjavati tijekom idućeg tjedna. Na niz kolegija gradonačelnika i Gradskim vijećima pozivali su se građani da prijavljuju osobe koje odbacuju smeće te je gradonačelnik ujedno naložio komunalnom redarstvu da se počinitelji obavezno kažnjavaju.

 

Osim samog čišćenja smeća, smisao je akcije probuditi ekološku svijest kod građana i spriječiti ili svesti na minimum daljnja zagađenja. Gradonačelnik Dražen Srpak pozdravio je sve koji su se ponovno aktivno uključili u akciju, te naglasio da je zadaća svih građana prijaviti svako nesavjesno odlaganje smeća ili paljenje istog.

 

Pozivamo sve građane da prijavljuju nesavjesno odlaganje smeća, kao i svako smeće na koje naiđu prilikom šetnje, vožnje, radova u polju ili bilo kojom drugom prilikom. Suradnjom građana i gradskih komunalnih službi osigurat ćemo lijep i čist okoliš, za nas i za generacije koje dolaze.

Skip to content