Grad Mursko Središće krenuo u organizaciju Ljeta uz Muru

Na području Murskog Središća postavljena nova igrala za djecu
05/03/2021
Sretan Vam Dan žena
08/03/2021

Grad Mursko Središće krenuo u organizaciju Ljeta uz Muru

Iako nas čeka neizvjesna godina, Grad Mursko Središće krenuo je organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“, uz nadu da će epidemiološka slika biti povoljna te da će se stoga događaji moći odrzati. Važno je napomenuti da će se manifestacija Ljeto uz Muru i Dani Grada održati ukoliko epidemiološke mjere to budu dopustile. U organizaciju je potrebno krenuti već sada jer kvalitetan program nije moguće organizirati u kratkom roku, nije moguće rezervirati termine kvalitetnih izvođača u posljednji tren, a niti je moguće ispregovarati povoljne cijene. Manifestacija Ljeto uz Muru počinje za vikend kada se obilježava Dan Grada, koji je godine 2019. pomaknut na Spomendan svetog Ladislava (27. lipnja).

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. Prvi vikend bit će obilježen koncertima u šatoru uz šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća opasnost. Kao predgrupa nastupit će tamburaški sastav, a zabavljat će publiku i nakon koncerta Opće opasnosti. Dan kasnije, u subotu, u popodnevnim satima održat će se sajam domaćih proizvoda, a nastaviti će se koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band . U nedjelju popodne organizirat će se svečana sjednica Gradskog vijeća u Centru za kulturu „Rudar“ i obilježiti trideseta godišnjica zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

U subotu, 3. srpnja, na šetnici uz Muru održat će se „Murski wine fest“, novi događaj koji je planiran još prošle godine, međutim, nepovoljna epidemiološka situacija je spriječila njegovo održavanje. Događaj je organiziran u suradnji s međimurskom udrugom vinara „Hortus Croatiae“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara uz mogućnost degustacije za posjetitelje. Prikladno, na šetnici će taj dan nastupiti i Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Prije Vlade Kalmbera i Srebrnih krila, posjetitelje će zabavljati tamburaši. U nedjelju, 4. srpnja na ribnjaku Zalešće, također uz zvukove tamburice, održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“.

Posljednji vikend proteći će u znaku piva i alke. U subotu, 10. srpnja, u popodnevnim satima će se u lučici naprije održati Murska alka, a nastavit će se na šetnici uz Muru organizacijom „Craft beer festa“. Riječ je o još jednom događaju koji je središćanskoj publici trebao biti predstavljen prošle godine, međutim, zbog epidemiološke situacije je otkazan. Riječ je o prezentaciji i degustaciji piva „kućne radinosti“, zanimljivih i bogatih okusa. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ. Treba još spomenuti da će se održati i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja. Toplo se nadamo da će se sve zamišljeno ostvariti jer su se građani već zaželjeli dobre zabave.

Skip to content