Grad Mursko Središće pomaže odlazak na razmjenu srednjoškolaca Ive Hranilović iz Peklenice

Država pomaže – od Ministarstava 520 tisuća kuna za rekonstrukciju ulice Matije Gupca
11/05/2021
Traži se zabrana teretnog prometa kroz Martinsku ulicu
11/05/2021

Grad Mursko Središće pomaže odlazak na razmjenu srednjoškolaca Ive Hranilović iz Peklenice

Ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje jedna je od vodećih smjernica politika Grada Mursko Središće. Iva Hranilović iz Peklenice, učenica drugog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu prijavila se na natječaj ra zamjenu učenika za školsku godinu 2021./2022.

Izabrana je kao jedna od samo dvoje učenika iz Hrvatske koji će dobiti priliku treći razred srednje škole polaziti u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u školi Friends School of Baltimore u gradu Baltimoreu, u saveznoj državi Maryland. Iva Hranilović već se niz godina ističe odličnim rezultatima u odbojci i odbojci na pijesku. Kako se za sve programe međunarodne razmjene učenika naplaćuje i naknada obiteljima od strane ASSIST-a, organizacije koja provodi natječaj i organizira razmjenu, temeljem odluke kolegija gradonačelnika, Grad Mursko Središće je odlučio pomoći s iznosom od 2.000,00 američkih dolara.

Gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da želi Ivi uspješno školovanje, stjecanje novih iskustava i znanja, koje će nadamo se jednog dana koristiti upravo na području grada Mursko Središće.

Skip to content