Grad Mursko Središće sufinancira stipendije za obrtnička i deficitarna zanimanja

Asfaltirana Ulica Marka Kovača u Murskom Središću
05/05/2021
Dobra suradnja Grada Mursko Središće i ŽUC Međimurske županije
06/05/2021

Grad Mursko Središće sufinancira stipendije za obrtnička i deficitarna zanimanja

Grad Mursko Središće partner je u projektu stipendiranja učenika deficitarnih i sličnih zanimanja koji provodi Obrtnička komora Međimurske županije. Projekt je ove godine postao punoljetan, a svečanom potpisivanju ugovora za stipendiranje učenika prisustvovao je i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Već dugi niz godina pojavljivao se sve izraženiji problem školovanja djece za obrtnička zanimanja, koja su nasušno potrebna u svakodnevnom životu. Jako dobro znamo da se svakodnevica u kojoj gradimo kuću ili je adaptiramo, mijenjamo krovište ili elektroinstalacije ili pak kupujemo odjeću, jedemo gablec ne može odvijati bez da imamo školovane zidare, tesare, instalatere, keramičare, kuhare, krojače …

Kako bi se djeca lakše odlučila  te kako bi se roditeljima olakšalo školovanje djece, Grad Mursko Središće već više godina sufinancira obrtničke stipendije za obrtnička zanimanja s po 300,00 kuna mjesečno po učeniku s područja grada. U školskoj godini 2020./2021. stipendirane su buduće kuharice Gabrijela  Okreša iz Murskog Središća i Lorena Turk iz Peklenice, zatim buduća slastičarka Antonia Jurak i budući instalater grijanja i klimatizacije Nikola Jurak.

Gradonačelnik je svima poželio i uspješan završetak školovanja i buduće zaposlenje u zanatu za koji se školuju.

Skip to content