Grad traži postavljanje još 2 bankomata PBZ-a, od toga i u Peklenici

“30 NAM JE TEK” Veliki koncert RADIA 105 Selnica povodom 30 godina
09/05/2023
U nedjelju predstava Gradskog dramskog kazališta Gavella i Ludens Teatra
09/05/2023

Grad traži postavljanje još 2 bankomata PBZ-a, od toga i u Peklenici

U Gradu Mursko Središće do nove godine bila su postavljena dva bankomata PBZ-a. Početkom ove godine trgovački centar Konzum u kojem je bio jedan od bankomata je krenuo s renoviranjem cjelokupnog objekta te je bankomat prestao raditi. Istodobno se desila promjena kune u euro te bankomati isplaćuju još uvijek samo manje novčanice. Konzum je renoviran ali bankomat nije vraćen ili nije u funkciji o čemu Grad nema točne informacije.

Na jučerašnjem Gradskom vijeću na aktualnom satu vijećnica Željka Blagus uputila je pitanje gradonačelniku na tu temu s osvrtom da gotovo na dnevnoj bazi jedini preostali bankomat PBZ-a u centru biva ispražnjen, a naročito se to dešava vikendom pa građani ne mogu do gotovine ni za kavu, pa je pitala gradonačelnika poduzima li se i što se poduzima po tom pitanju.

Gradonačelnik je odgovorio da za problem zna te da je već kontaktirana PBZ banka i da je zatraženo postavljanje još dva bankomata na području grada tj. da se onaj kod Konzuma obzirom na dobru lokaciju stavi u funkciju te da se još jedan postavi u drugom po veličini naselju – Peklenica. Nadamo se brzoj reakciji PBZ banke kako bi se izbjeglo nezadovoljstvo korisnika i nemogućnost podizanja gotovine.

U međuvremenu stigao je odgovor od PBZ banke da je bankomat u Konzumu pušten u funkciju te uredno radi te smatraju da će se time smanjiti pritisak klijenata banke na uređaj u samoj poslovnici te da se više ne bi trebala ponavljati situacija da bankomat kroz vikend ne radi. Također su odgovorili da sukladno prioritetima i poslovnoj odluci Banke postavljanje dodatnih bankomata nije moguće.

Grad Mursko Središće svejedno smatra i traži da obzirom na veličinu područja te što naselje Peklenica broji više od tisuću stanovnika treba postaviti bankomat u tom naselju.

Skip to content