Gradonačelnik naložio striktno kažnjavanje počinitelja zagađivanja okoliša

Smeće
15/02/2021
Koronavirusu unatoč – maškare preuzele vlast u Murskom Središću
16/02/2021
Smeće
15/02/2021
Koronavirusu unatoč – maškare preuzele vlast u Murskom Središću
16/02/2021

Gradonačelnik naložio striktno kažnjavanje počinitelja zagađivanja okoliša

Zaključkom s 99. sjednice stručnog kolegija zaduženo je komunalno redarstvo od strane gradonačelnika za pojačano djelovanje zbog učestalih neodgovornih odlaganja raznog otpada, neodgovornog i nesavjesnog odbacivanja predmeta u prirodi, po ulicama, javnim i zelenim površinama. Zaključak glasi „Zbog učestalih neodgovornih odlaganja raznog otpada, neodgovornog i nesavjesnog odbacivanja predmeta po ulicama i javnim površinama zadužuje se komunalno redarstvo za pojačano djelovanje te se nalaže komunalnom redarstvu da se utvrđeni počinitelji obavezno kažnjavaju. Građani se mole za suradnju u smislu davanja informacija o počiniteljima koje će biti isključivo u znanju komunalnog redarstva. Samo suradnjom možemo izbjeći ovakve nemile događaje te spriječiti zagađivanje okoliša“.

Svjedoci smo da je ovih dana također došlo do neželjenih radnji kada je jedna osoba svoje smeće neovlašteno predala drugoj koja je očito nešto korisno iskoristila, a ostalo odbacila u prirodu. Komunalni redar je prekopavanjem odbačenog smeća pronašao račune te time utvrdio vlasnika smeća kojemu je naložio da se smeće odmah otkloni što je i učinjeno od strane vlasnika smeća.

Danas je gradonačelnik s komunalnim redarstvom održao sastanak i od komunalnog redarstva zatražio striktnu primjenu zaključka s 99. sjednice kojim se određuje da se nadalje počinitelji obavezno kažnjavaju, a ne opominju te da se isto primjeni i u tom slučaju.  Također, gradonačelnik poziva sve koji još nisu uključeni u sustav odvoza smeća da to odmah učine jer kad to nisu onda smeće završava po jarcima ili se spaljuje.

Nema nikakvog razloga da se smeće odlaže u prirodi ili nekim drugim mjestima, jer je sustavom odvoza sve to uređeno. Tako se putem zelene kante zbrinjava MKO, putem smeđe kante BKO, putem selekcije papir, plastika, metal i tetrapak, dok se sav ostali otpad može predavati u reciklažno dvorište.

Također postoji odvoz glomaznog otpada za sve korisnike Murs-ekoma. Velika većina naših građana je savjesna i može biti za primjer drugima te im se gradonačelnik zahvaljuje i poziva ih na suradnju s komunalnim redarstvom. Vjerujem da možemo zajedničkim naporima izbjeći ovakve neželjene situacije i zagađivanje okoliša.

Skip to content