GRADONAČELNIK SAZVAO STOŽER CIVILNE ZAŠTITE ZBOG NAJAVLJENIH KIŠA I PRAĆENJA VODOSTAJA RIJEKE MURE

Ideja za otvaranje fizijatrijske ordinacije
15/05/2023
VIJEĆE ZA PREVENCIJU SAZVANO ZBOG OPĆE POZNATIH NEŽELJENIH DOGAĐAJA U OSNOVNOJ ŠKOLI MURSKO SREDIŠĆE
15/05/2023

GRADONAČELNIK SAZVAO STOŽER CIVILNE ZAŠTITE ZBOG NAJAVLJENIH KIŠA I PRAĆENJA VODOSTAJA RIJEKE MURE

Redovne mjere obrane od poplave na rijeci Muri uvedene su u noći s nedjelje na ponedjeljak. Vodostaj doseže gotovo +400 s tendencijom daljnjeg rasta zbog najavljenih jakih kiša tijekom utorka. Zbog specifičnosti koje postoje u samom centru Murskog Središća gdje je zacijevljeni potok koji prolazi tržnicom i parkiralištem prema rijeci Muri u slučaju dostizanja vodostaja +440 potrebno je na rijeci Muri zatvoriti zapornice kako se voda iz Mure ne bi vračala po zacijevljenom potoku te poplavila centar grada oko tržnice i bivšeg autobusnog kolodvora.

Zbog velikih kiša zacijevljeni potok će zasigurno biti pun vode koja se s obzirom na zatvorenu zapornicu mora prepumpavati preko zaštitnog zidića na šetnici u rijeku Muru. Ima još točaka na kojima se mora pratiti vodostaj i utjecaj na domaćinstva koja tu žive, a riječ je o Murskoj ulici, djelom u Hlapičini, a tu su i dvije skele koje treba osigurati.

U tu svrhu gradonačelnik Dražen Srpak je danas u 12:00 sati sazvao sastanak Stožera civilne zaštite na kojem su podijeljeni zadaci, a od sutra će se uspostaviti i dežurstvo. Uz to, DVD Mursko Središće zadužen je pregledati kanale i propuste kako ne bi došlo do izlijevanja zaobalnih voda.

Na sastanak su bili pozvani i predstavnici Međimurskih voda te nadzora na aglomeraciji kako se i tu ne bi dogodile neke neželjene situacije izbijanja vode iz šahtova obzirom što je sustav samo dijelom u funkciji.

 

Skip to content