HODAJMO SVIJETOM ZA PLAVO PRIJATELJSTVO – šetnja rijekom Murom!

Zaključci 51. sjednice kolegija gradonačelnika
17/07/2023
Mursko Središće – financijska sredstva za kupnju školskog pribora
24/07/2023

HODAJMO SVIJETOM ZA PLAVO PRIJATELJSTVO – šetnja rijekom Murom!

“Policijska udruga IPA Međimurje – Čakovec, na inicijativu Međunarodne policijske udruge – IPA, u sklopu projekta IPA Međunarodnog dana prijateljstva, pod naslovom “HODAJMO SVIJETOM ZA PLAVO PRIJATELJSTVO – WALK THE WORLD FOR BLUE FRIENDSHIP”, organizira šetnju Murskom šetnicom, od grada Mursko Središće do najsjevernije točke u Republici Hrvatskoj, u Žabniku. Događaj će se održati u cijelom svijetu (u svih 68 IPA sekcija) u nedjelju, 30. srpnja 2023. godine u 09:00 sati, po lokalnom vremenu, a cilj mu je promicanje IPA-e u lokalnim zajednicama uz zbližavanje naših kolega, njihovih obitelji i prijatelja.

 

Start će biti u vrijeme kada je zakazan start u cijelom svijetu i to s početne pozicije šetnice u gradu Murskom Središću te će se šetači kretati do Žabnika, do objekta ŠRD Čikov u Žabniku. Prije starta će se izraditi fotografija iz zraka, s dronom, tako da se sudionici postave u obliku slova „IPA”. U Žabniku će biti osigurana okrjepa. Potom slijedi povratak do grada Mursko Središće gdje završava šetnja pićem i kuhanim grahom, koji će se biti poslužen na ribnjaku za sve sudionike šetnje.

Projekt su podržali grad Mursko Središće i Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, čiji će članovi sudjelovati u šetnji i svima zainteresiranima dati informacije i biljnom i životinjskom svijetu rijeke Mure!

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem linka https://forms.gle/3UD68e7n4yGAK9mN7 i tako pomognu organizatorima oko planiranja obroka. Klub IPA Međimurje će izraditi oko 100 majica s logom projekta i logotipovima grada Mursko Središće i Međimurske prirode te će se moći rezervirati putem prijave ili na mjestu okupljanja (ako što ostane), uz donaciju od 10 eura od koje dio ide za humanitarni projekt “Za Marijana”!”

Skip to content