Idući tjedan ponovno tretiranje komaraca

Tamara Korunek Lesar i Marko Žerjav 1. rujna u Centru za kulturu „Rudar“
23/08/2023
POZIV za prethodnu provjeru znanja i sposobnosti kandidata za prijam u službu
23/08/2023

Idući tjedan ponovno tretiranje komaraca

Grad Mursko Središće svake godine u suradnji s tvrtkom Bioinstitut provodi tretiranje larvi komaraca, a po potrebi i tretiranje odraslih jedinki.

Priroda nerijetko ima svoje planove i zbog ovogodišnje su poplave nastala mnoga nova mjesta na koja komarci mogu položiti svoje larve, pa će borba s njima biti puno izazovnija nego prošlih godina.  Ipak, sve ćemo učiniti da se larve u novonastalim lokvama nakon poplave tretiraju na vrijeme i da život našim građanima učinimo ugodnim.

Tvrtka Bioinstitut ove je godine tri put provela larvicidno tretiranje komaraca na cijelom području grada Mursko Središće i dva put adulticidno tretiranje komaraca. Grad Mursko Središće je iz svog proračuna izdvojio 12.062,50 eura za navedeno. Posljednje tretiranje komaraca na području grada koje je obavljeno prošlog tjedna financirat će se iz Državnog proračuna.

Također, dogovoreno je ponovno tretiranje komaraca na području grada Mursko Središće i to početkom idućeg tjedna budu li vremenski uvjeti to dozvoljavali. Spomenuto tretiranje komaraca također će se financirati iz Državnog proračuna.

Skip to content