Koncerti, sajam, kotlići, alka … Ljeto uz Muru za nešto više od mjesec dana

Izrađeno idejno rješenje visećeg mosta preko rijeke Mure
13/05/2021
U sklopu aglomeracije uređuje se i Selska ulica s parkiralištem kod autobusne
13/05/2021

Koncerti, sajam, kotlići, alka … Ljeto uz Muru za nešto više od mjesec dana

Građani su se jako zaželjeli glazbenih i kulturnih sadržaja, tradicionalnih manifestacija i svega ostalog što im je zbog ove jedinstvene situacije onemogućeno. Kako se epidemiološka situacija popravlja, najavljuje se popuštanje mjera, daje razloge za optimizam, odlučili smo krenuti u daljnje korake u organizaciji Ljeta uz Muru, koje se od godine 2019. provodi uz Dane grada, 27. lipnja, na spomendan mjesnog zaštitnika svetog Ladislava.

 

Grad Mursko Središće već u ožujku je krenuo u organizaciju manifestacije Ljeto uz Muru. U organizaciju je potrebno krenuti puno ranije, jer kvalitetan program nije moguće organizirati u kratkom roku, nije moguće rezervirati termine kvalitetnih izvođača u posljednji tren, a niti je moguće ispregovarati povoljne cijene izvođača. Centralni događaj manifestacije bit će na šetnici uz Muru, a započinje u petak 25. lipnja koncertom Opće opasnosti, a kao predgrupa nastupit će tamburaški sastav. Dan kasnije, u subotu, održat će se tradicionalni sajam domaćih proizvoda, a nastavit će se koncertom Klape Intrade. Na spomendan sv. Ladislava, zaštitnika naše župe, u poslijepodnevnim satima u Centru za kulturu „Rudar“ održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježiti trideseta godišnjica obljetnica zaustavljanje tenkova.

 

Novi događaj, koji je bio u planu da se održi i prošle godine, će biti Murski wine fest. Događaj će se organizirati u suradnji s udrugom vinara „Hortus Croatiae“. Posjetitelji i građani će moći uživati u degustaciji vina cijenjenih međimurskih vinara. U večernjim satima koncertom „Vino na usnama“ na ljetnoj pozornici nastupit će Vlado Kalember i Srebrna krila. Najposjećeniji događaj manifestacije zasigurno je Gradski kotlić na ŠRC-u „Zalešće“ koji je planirani za nedjelju 04. srpnja. Uz zvukove tamburice posjetitelje će uživati u tridesetak i više jela.

 

Posljednji vikend proteći će u znaku piva i alke. U subotu, 10. srpnja, u popodnevnim satima će se u lučici najprije održati Murska alka, a nastavit će se na šetnici uz Muru organizacijom „Craft beer festa“. Riječ je o još jednom događaju koji je središćanskoj publici trebao biti predstavljen prošle godine, međutim, zbog epidemiološke situacije je otkazan. Riječ je o prezentaciji i degustaciji piva „kućne radinosti“, zanimljivih i bogatih okusa. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ.

 

Treba još spomenuti da će se održati i natjecanje u pecanju ribe „ KUP Grada“.

 

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Skip to content