Mjera za mlade: potpisani ugovori o dodjeli poticaja za kupnju ili gradnju prve nekretnine na području grada Mursko Središće

KAKO OSIGURATI UVJETE ZA RAD POLICIJSKE POSTAJE MURSKO SREDIŠĆE
20/11/2020
Zaključci 94. sjednice stručnog kolegija gradonačelnika
23/11/2020
KAKO OSIGURATI UVJETE ZA RAD POLICIJSKE POSTAJE MURSKO SREDIŠĆE
20/11/2020
Zaključci 94. sjednice stručnog kolegija gradonačelnika
23/11/2020

Mjera za mlade: potpisani ugovori o dodjeli poticaja za kupnju ili gradnju prve nekretnine na području grada Mursko Središće

Demografskim mjerama potrebno je ciljano djelovati na kvalitetu života ljudi, podizanju standarda, kvalitetu obiteljskog života i stanovanja te ostalih segmenata društvenog života.  Ulaganje u demografske mjere, usluge namijenjene obitelji, djeci i mladima dugoročne su socijalne investicije u najvažniji stup našeg društva. Grad provodi niz demografskih mjera kojima se olakšava život djece, mladih, mlade obitelji i umirovljenika: povećane su novčane pomoći za novorođenu djecu, besplatne bilježnice za osnovnoškolce, slikovnice djeci vrtićke dobi i osnovnoškolcima povodom božićno novogodišnjih blagdana, besplatni udžbenici, financiranje toplog obroka, jednokratne novčane pomoći srednjoškolcima i studentima, novčane nagrade studentima za dobivanje dekanove i rektorove nagrade ili doktorata, sufinancira obrtničke stipendije za deficitarna zanimanja za učenike s područja grada, bonovi za umirovljenike, povećano je sufinanciranje dječjeg vrtića na 60% u korist roditelja, poticaji za mlade za rušenje i obnovu starih kuća te gradnju i kupnju prve nekretnine, mlade obitelji do četrdeset godina starosti koje gradnjom stječu prvu nekretninu su u potpunosti oslobođene plaćanja komunalnog doprinosa.

 

U siječnju 2020. godine raspisani je Javni poziv za dodjelu poticaja za kupnju i gradnju nekretnina za stanovanje na području Grada Mursko Središće. Poticaje za kupnju i gradnju nekretnina za stanovanje na području grada Mursko Središće. Grad Mursko Središće odobrava korisnicima poticaja koji su tijekom razdoblja od 10.11.2019.g. do 10.11.2020.g. kupili ili počeli graditi nekretninu za stanovanje  na području grada u iznosu od 10.000,00 kuna ili 15.000,00 kuna ovisno o ispunjavanju uvjeta propisani Odlukom Gradskog vijeća Grada Mursko Središće. Na Javni poziv pristigla je 21 prijava, a za navedenu mjeru dodijeljeno je 265 tisuća kuna.

 

U dvorani Centra za kulturu “Rudar” u subotu 21. studenog, 13 mladih obitelji potpisalo je ugovor o dodjeli poticaja za kupnju prve nekretnine za stanovanje, dok je 7 mladih obitelji potpisalo ugovor o dodjeli poticaja za gradnju prve nekretnine.

 

“Prošle godine 12 mladih obitelji, a ove godine 20-tak mladih koji će koristiti poticaje. Drago nam je da su  demografske mjere koje donosimo učinkovite, da mladi ostaju živjeti na području grada ili se doseljavaju. Ovo je mjera koja je krenula prošle godine i zasigurno će se i nadalje provoditi. Imam namjeru da mjere koje provodimo zadržimo, ali i unaprijedimo, sve zavisno o visini financijskih sredstava koja će nam biti na raspolaganju. Želja mi je da kada sve velike projekte završimo proračun maksimalno usmjerimo na kvalitetu života. Još će se više ulagati u sport, kulturu, socijalne programe, mlade, umirovljenike. Želim da vrtić bude besplatan za roditelje za par godina. Želim vam puno sreće i radosti u novim domovima.” istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

 

Grad Mursko Središće će izjednačiti uvjete s uvjetima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretnina RH glede dodjele poticaja korisnicima poticaja koji već imaju stan ili kuću za stanovanje međutim imaju potrebu za većim stambenim prostorom i to na način da će se na 23. sjednici Gradskog vijeća izmijeniti Odluka Gradskog vijeća Grada Mursko Središće o mjerama poticanja kupnje i gradnje nekretnine za stanovanje na području Grada Mursko Središće i uskladiti s uvjetima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama RH. Temeljem tako usklađene odluke poticaji za gradnju ili kupnju nekretnine za stanovanje će moći ostvariti i osobe koje već imaju stan ili kuću te imaju potrebu za većim stanom ili kućom uz uvjet prodaje postojećeg stana ili kuće u roku od dvije godine od dana sklapanja ugovora o dodjeli poticaja.

Skip to content