Mursko Središće predstavilo se na plesnom festivalu u Lentiju

ZAVRŠNA KONFERENCIJA Projekta “Izgradnja i opremanje kompostane Mursko Središće”
24/04/2022
PRVI MAJ NA ‘ZALEŠĆU’ u Murskom Središću Besplatan prvomajski grah za sve i veselica uz odlične tamburaše
26/04/2022

Mursko Središće predstavilo se na plesnom festivalu u Lentiju

Plesni festivala povodom Jurjeva još jedan primjer sjajne prekogranične suradnje

Mursko Središće predstavilo se na plesnom festivalu u Lentiju

 

                Gradonačelnici Murskog Središća i Lentija, Dražen Srpak i Lászlo Horvath,već godinama njeguju dobru suradnju, a ova dva grada su partneri čak na dva prekogranična projekta, kao direktni rezultat te suradnje. Kroz prvi, Energy tour, uskoro će biti u Murskom Središću uređen interpretacijski centar Spomen dom rudarstva – Cimper i Spomen park naftaštva u Peklenici, dok je drugi, Cross Cultural Tool Kit izvor mnogobrojnih kulturnih manifestacija. Jedna od njih je u subotu, 23. travnja održana u Lentiju. Riječ je o plesnom festivalu i turističkom sajmu koji se tamo tradicionalno održava povodom Jurjeva.

Mursko Središće predstavilo se sjajnim nastupima mažoretkinja, domaćim proizvodima međimurskih OPG-ova i prezentacijom svojih turističkih proizvoda. Festival su otvorili gradonačelnici dvaju gradova, naglašavajući dobru suradnju na obostranu korist. Sasvim je sigurno da će i u nadolazećem razdoblju biti sličnih projekata međunarodne suradnje, a zajednička druženja na sličnim manifestacijama u Murskom Središću i Lentiju, već su urodila novim idejama za suradnju, kako kroz projekte, tako i van njih, kako s mađarskim partnerima, tako i susjednim slovenskim.

Brojni su građani Murskog Središća također bili na festivalu, prateći mlade mažoretkinje u nastupima i usput upoznajući mjesto koje se nalazi na svega 15 minuta vožnje. I gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, istaknuo je da je Lenti zemljopisno puno bliži Murskom Središću nego mnogi hrvatski gradovi, a i obrnuto, te da suradnja i projekti otvaraju i brojne mogućnosti za naše građane.

 

Skip to content