Mursko Središće – sastanak partnera na projektu Energy tour

Ulaže se u Štrukovec
06/07/2021
Zaključci 3. sjednice kolegija gradonačelnika
07/07/2021
Ulaže se u Štrukovec
06/07/2021
Zaključci 3. sjednice kolegija gradonačelnika
07/07/2021

Mursko Središće – sastanak partnera na projektu Energy tour

U utorak, 6. srpnja u Murskom Središću održan je sastanak partnera na projektu Energy tour. U multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu „Rudar“ gradonačelnik Dražen Srpak sa suradnicima i konzultantima ugostio je mađarske partnere i održao sastanak na temu provedbe projekta Energy tour. Osim predstavnika Grada Murskog Središća, sudjelovali su i predstavnici Općine Lovászi kao vodećeg partnera, predstavnici Grada Lenti i Općine Gosztole kao partnera na projektu te predstavnici županijskih tijela Zaladske županije.

Projekt prekogranične suradnje započeo je s provedbom 1. rujna 2020. godine, a središnji dio projekta za Mursko Središće je pretvaranje bivšeg separatora ugljena u interpretacijski centar rudarstva i dodatni razvoj intepretacijskog parka naftaštva u Peklenici. Time će Mursko Središće biti obogaćeno za ozbiljan turistički proizvod. Osim uređenja navedenih destinacija, Grad Mursko Središće izdat će i prateću monografiju koja će obraditi problematiku naftaštva i rudarstva, te će biti dio biciklističke rute od Lentija do Murskog Središća.

Ukupna vrijednost projekta je 762.094,00 eura, dok je udio koji otpada na Mursko Središće 294.150,00 eura. Od ukupne vrijednosti 85% je financirano europskim sredstvima, dok 15% partneri financiraju sami.

Skip to content