Mursko Središće slavi velikih 25 godina Grada

Mursko Središće vraća “Što smo, kaj smo i kak kuhamo” – tradicionalno kuhanje kotlića
09/04/2022
„Križu svetom“ danas u 18:00 sati u Centru za kulturu „Rudar“
10/04/2022
Mursko Središće vraća “Što smo, kaj smo i kak kuhamo” – tradicionalno kuhanje kotlića
09/04/2022
„Križu svetom“ danas u 18:00 sati u Centru za kulturu „Rudar“
10/04/2022

Mursko Središće slavi velikih 25 godina Grada

Tradicionalna manifestacija Ljeto uz Muru povezana je s Danima grada, a kako Mursko Središće ove godine obilježava 25 godina, jasno je da će ovogodišnja proslava biti posebna, a dio programa već je poznat. Posebnost je što i DVD Mursko Središće obilježava velikih 140 godina od prvog spomena, što je bilo davne 1882. u Spomenici župe sv. Marka un Selnici. Tako će u petak 24. lipnja nakon njihove sjednice uslijediti vatrogasna zabava uz živu glazbu u šatoru na parkiralištu kod Šetnice Sv. Barbare. Sljedeći dan, 25. lipnja (subota) u šatoru na parkiralištu kod šetnice bit će koncert Klape Cambi. Tjedan će završiti natjecanjem u pečenju proštenjskih kolača i zajedničkim kulturno umjetničkim programom KUD-a „Mura“ iz Murskog Središća i KUU „Zvon“ iz Male Subotice, također na Šetnici sv. Barbare.

Na sam Dan grada, 27. lipnja bit će svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće, čemu će prethoditi obilježavanje zaustavljanja tenkova u Murskom Središću 1991. godine. Toga dana bit će i potpisivanje sporazuma o suradnji i prijateljstvu između Grada Mursko Središće i Općine Mala Subotica. S obzirom da će se potpisati sporazum o suradnji s Općinom Mala Subotica održat će se i nogometna utakmica između NK „Rudar“ i NK „Spartak“.

Dana 1. srpnja, u petak, u šatoru na parkiralištu kod šetnice bit će koncert grupe Magazin, dok će dan kasnije, u subotu, na istom mjestu građane zabavljati Opća opasnost. U subotu će se održati i sajam domaćih proizvoda i Murska alka na Šetnici sv. Barbare, dok će u nedjelju na ribnjaku Zalešće biti tradicionalni Gradski kotlići. Ujedno prvi vikend u srpnju na Šetnici sv. Barbare održat će se Dani tehničke kulture. U sklopu obilježavanja, 09. srpnja Grad će biti domaćin Street workout programa. Naime, u Mursko Središće dolazi udruga Street workout Hrvatska koja će održati razne prezentacije i natjecanja.

Program će se obogatiti s još kulturnog, sportskog sadržaja, ali  i zabavnog sadržaja za djecu a detaljni i kompletni program možete očekivati uskoro.

Skip to content