Nagrade i zahvalnice zaslužnim građanima i udrugama

Aktualni sat – 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – Zvonko Vrtarić
12/03/2021
Zbog radova na aglomeraciji privremeno se zatvara dio Martinske ulice
13/03/2021
Aktualni sat – 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – Zvonko Vrtarić
12/03/2021
Zbog radova na aglomeraciji privremeno se zatvara dio Martinske ulice
13/03/2021

Nagrade i zahvalnice zaslužnim građanima i udrugama

Na 25. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće izglasana je i Odluka o dodjeli javnih priznanja i nagrada Grada Mursko Središće. Kako za nagradu Lapornik nije došao ni jedan prijedlog na adresu Grada Mursko Središće, nakon prethodnog savjetovanja prijedloge za nagradu iznio je gradonačelnik Dražen Srpak. Nagradu Lapornik dobit će OK „Plavi“ i NK „Plavi“, koji obilježavaju 50 godina osnutka, nose velike zasluge za razvoj sportskog i društvenog života Peklenice. Isti rođendan slavi i NK „Torpedo“, koji je baš kao i Plavi u Peklenici obilježio sportski i društveni život Križovca, pa će nagradu zasluženo dobiti i oni. Prošla je godina posebno pokazala koliko je promicanje sporta i zdravog života bitno. USR „Sport za sve“ iz Murskog Središća već punih 25 godina predvodi rekreativne aktivnosti u Murskom Središću, pa će i ta udruga biti nagrađena Lapornikom. Posljednji dobitnik nagrade Lapornik je Ivan Božić, koji je 2020. godine proglašen drugim najboljim menadžerom društvenih poduzeća za radnu integraciju u Europi. Socijalna zadruga Humana Nova potiče zapošljavanje društveno isključivih osoba kroz proces stvaranja nove vrijednosti odbačenih predmeta i proizvodnjom kvalitetnih proizvoda, te tako višestruko doprinosi zajednici.

 

Iako je školska godina zbog pandemije koronavirusa bila osiromašena aktivnostima, nagradu MAGNA CUM LAUDE primiti će: Ivan Debelec, učenik 4. razreda Tehničke škole Čakovec, smjer tehnička gimnazija, koji se istaknuo izradom promotivnih videa za Tehničku školu, sudjelovanjem na eTwinning projektu iz njemačkog jezika, izradom video zapisa sa školskih događaja i video zapisa iz ostalih namjena, fotografiranjem Murskog Središća, a godine 2017./18. bio je pobjednik projekta „Igram, pišem, lajkam“ i bio službeni IPL novinar državnog prvenstva u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. Nagradu MAGNA CUM LAUDE za izvrsne studente zaslužila je Adrijana Višnić, iznimno uspješna studentica Pomorskog fakulteta u Rijeci, smjer pomorski menadžment i logistika, s prosjekom ocjena 5.0. Zbog takvih je rezultata zaslužila i nagradu za izvrsnost na razini Sveučilišta u Rijeci, kao jedan od 10% najboljih studenata.

 

Kao i svake godine dodijelit će se Zahvalnice gradonačelnika. Zahvalnice će dobiti Rajko Bogdan i Nada Turk, zbog popularizacije fašnika, očuvanje tradicije i društveni rad. Čuvari tradicije koji ove godine obilježavaju i deset godina postojanja su Rudarski zbor Mursko Središće, koji će također primiti zahvalnicu. Osim njih, dodijelit će se DVD-u Mursko Središće i DVD-u Peklenica, koji su se posebno istaknuli u dvije velike krize koje su nas pogodile u 2020. godini, pandemiji koronavirusa i potresu. Za poseban doprinos zahvalnicu će dobiti i Miljenko Palnec iz DVD-a Mursko Središće. U krizama su se istaknuli i zahvalnicu zavrijedili i Crveni Križ Mursko Središće te Moto klub Miners MS. Zapažene rezultate u 2020. godini ostvario je i Atletski klub „Mursko Središće“, koji će zahvalnicu dobiti zbog promicanja ugleda grada na međunarodnim natjecanjima i promocije sporta. Zahvalnicu će primiti i Stjepan Lisjak, dugogodišnji aktivni član ŠRD Mura, zbog popularizacije ribolova i promicanja imena grada.

 

     Nagrade i zahvalnice bit će uručene na Svečanoj sjednici Grada Mursko Središće.

Skip to content