Nakon aglomeracije i zamjene instalacija kompletna obnova Frankopanske i Martinske ulice u Murskom Središću

Želja i potreba za još jednom šetnicom
03/02/2021
JAVNI POZIV za sufinanciranje projekta/programa/manifestacije udruga u 2021. godini
04/02/2021
Želja i potreba za još jednom šetnicom
03/02/2021
JAVNI POZIV za sufinanciranje projekta/programa/manifestacije udruga u 2021. godini
04/02/2021

Nakon aglomeracije i zamjene instalacija kompletna obnova Frankopanske i Martinske ulice u Murskom Središću

Radovi na Aglomeraciji Mursko Središće izvode se i u zimskim mjesecima, a trenutačno su u fazi izvođenja ili pripreme dvije značajne prometnice kroz grad. Konkretno, radi se o Frankopanskoj i Martinskoj ulici koje su županijske ceste te povezuju gornje Međimurje s donjim Međimurjem i kroz njih prolazi značajan promet. Danas je održan sastanak koordinacije javnopravnih tijela kako bi se iskoordinirali svi potrebni radovi prije sanacija ulica. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, stručne službe Grada Mursko Središće, ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini, direktor Međimurje plina Nenad Hranilović, direktor tvrtke Tegra Ivan Kolarić sa suradnicima, predstavnici Elektre Čakovec, predstavnici Međimurskih voda.

Tako je zaključeno da se u Martinskoj ulici mora izmijeniti plinska mreža, moguće dijelom i vodovodna mreža dok će podzemne elektroinstalacije zbog svoje dotrajalosti ostati ne u funkciji jer je već i prije uspostavljen alternativni pravac napajanja. Obzirom što je Martinska ulica već godinama u izuzetno lošem stanju s ŽUC-om je dogovoreno da će se obnoviti cijeli kolnik. Plan i želja je da svi radovi u Martinskoj ulici uključujući i novi kolnik budu gotovi početkom jeseni ove godine. U Frankopanskoj ulici također je potrebno izmijeniti plinske instalacije te podzemni strujni kabel od centra grada pa do trafostanice u Frankopanskoj ulici. Aglomeracija u Frankopanskoj ulici će uskoro biti završena te obzirom što nema priključaka jer je riječ isključivo o tlačnom vodu važno je da se nove plinske i strujne instalacije što prije postave kako bi se kolnik što prije mogao sanirati također kompletnom trasom.

Također nam predstoji rekonstrukcija centra grada te je projekt Aglomeracije u tom dijelu vezan uz taj projekt. Uz to, od 35 kw trafostanice smještene kod benzinske crpke Ina d.d. pa do trafostanice u Selskoj ulici kod autobusne stanice potrebno je izmijeniti podzemni strujni kabel te bi se to također trebalo završiti prije sanacije državne ceste D209 u kojoj se od ulaska u grad iz pravca Čakovec pa do ulice Maksima Gorkog ne vrše nikakvi iskopi, a od ulice Maksima Gorkog do centra se postavlja nova fekalna kanalizacija. Također je predviđena kompletna obnova kolnika na toj prometnici. Sve ostale manje ulice i odvojci trebaju se sanirati nakon završetka postavljanja fekalnih cijevi te primjerenog roka za slijeganje terena.

Skip to content