Nastavak ulaganja – u potpunosti obnovljeni Vidrov pil u Peklenici

Vesela šetnja predivnim krajolikom uz rijeku Muru
19/09/2020
Brinimo o okolišu zajedno – Osnovnoj školi i dječjem vrtiću „Maslačak“ podijeljene kutije za odlaganje papira
24/09/2020

Nastavak ulaganja – u potpunosti obnovljeni Vidrov pil u Peklenici

Prepoznatljivi simbol središta Peklenice je pil koji je 1927. podigla obitelj Vidra. Kako je prošlo gotovo stoljeće od podizanja pila, mnoštvo vremenskih neprilika u kojima su uništavani i kipovi, posljedice zuba vremena bile su vidljive. Još prošle godine Grad Mursko Središće krenuo je u obnovu pila s podrezivanjem zidova i zaštitom od vlage, a ove je godine napravljena potpuna sanacija i obnova, kako zidova, tako i krova, a restaurirani su i kipovi. Osim što je time pil poprimio svjež i lijep izgled, spriječeno je i svako daljnje narušavanje njegova izgleda i sasvim je sigurno da će Vidrov pil još dugo vremena krasiti centar naselja. U sanaciju i obnovu pila utrošeno je više od 100 tisuća kuna.

To je samo nastavak ulaganja u Peklenicu, drugo po veličini naselje u sastava Grada Mursko Središće. Posljednjih se godina znatno ulagalo u razvoj društvene infrastrukture – obnovljen i opremljen je društveni dom. Ulagalo se u modernizaciju komunalne infrastrukture – postavljena je nova led javna rasvjeta, uređene su ulice, obnovljene ili izgrađene nove pješačko biciklističke staze, povećana su ulaganja u udruge. Ulaže se u opremanje dobrovoljno vatrogasnog društva. Započinje i projekt koji će značajno pojačati turističku ponudu, interpretirati početke vađenja nafte i značajno proširiti postojeći Spomen park naftaštva.

Sveukupna ulaganja u projekte na području naselja posljednjih godina iznose oko šest milijuna kuna.

U 2021. godini u naselju Peklenica započeti će jedan od najvećih infrastrukturnih projekata – aglomeracija Mursko Središće. Nakon što završe radovi na aglomeraciji pokrenuti će se postupak za izgradnju pješačko biciklističke staze Peklenica – Mursko Središće.

Skip to content