NOVA PJEŠAČKO BICIKLISTIČKA STAZA U HLAPIČINI

JAVNI POZIV ONLINE JAVNA TRIBINA O SAKUPLJANJU I OBRADI BIOOTPADA
24/11/2020
Paljenjem prve svijeće započeo miran Advent u gradu rudara
29/11/2020

NOVA PJEŠAČKO BICIKLISTIČKA STAZA U HLAPIČINI

Već više godina radi se na projektu spajanja svih naselja grada uz Muru s pješačko biciklističkim stazama. Županijska uprava za ceste Međimurske županije projektirala je i dobila građevinsku dozvolu za gradnju po fazama pješačko biciklističke staze od Bukovja do Križovca.

Projekt bi vjerojatno već bio u cijelosti završen međutim zbog aglomeracije se gradi tamo gdje nema zapreka zbog postavljanja fekalnih cijevi. Prošle godine je tako izgrađena dionica između Križovca i Peklenice sada pak se završava od Hlapičine do Vrhovljana  i sigurno će olakšati prometovanje pješaka i biciklista tom dionicom. Izvođač radova pješačko biciklističke staze Hlapičina – Vrhovljan je tvrtka Tegra, a vrijednost radova iznosi 936.027,66 kuna s uključenim PDV-om, a Grad Mursko Središće sufinancira radove sa 100 tisuća kuna.

Potrebno je još izgraditi pješački most kako bi se dobila puna sigurnost. Sljedeće na redu su dionice između Hlapičine i Murskog Središća te Murskog Središća i Peklenice, a to bi se trebalo graditi čim se postave fekalne cijevi koje su na tim dionicama u trasi pješačko biciklističke staze. Svakako je važno i na državnoj cesti D209 izgraditi staze, a Hrvatske ceste su za dionicu Mursko Središće – Slemenice izradile projektnu dokumentaciju, izdana je građevinska dozvola i riješeni su imovinsko pravni poslovi tako da gradnja i toga može početi.

Gradonačelnik Dražen Srpak je razgovarao s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te ga je zamolio da se to realizira u 2021. godini. Također se još mora izgraditi pješačka staza u ulici Matije Gupca cijelom dužinom te će to također biti jedan od skupljih zahvata.

 

 

Skip to content