Nove prostorije za Policijsku postaju Mursko Središće

Zaključci 1. stručnog kolegija gradonačelnika
24/05/2021
Uključite se u program promicanja tjelesne aktivnosti – Move Week
26/05/2021
Zaključci 1. stručnog kolegija gradonačelnika
24/05/2021
Uključite se u program promicanja tjelesne aktivnosti – Move Week
26/05/2021

Nove prostorije za Policijsku postaju Mursko Središće

Policijska postaja Mursko Središće desetljećima brine o sigurnosti građana i trenutno pokriva trećinu teritorija Međimurja i 80 kilometara granice. Prije izvjesnog vremena došlo je do prekategorizacije policijske postaje te je ona tako s III. kategorije prešla u II. kategoriju, što posljedično znači da u sistematizaciji radnih mjesta ima puno veći broj policijskih djelatnika i službenika. Osim temeljne policije, u Policijskoj postaji djeluju i kriminalistička i granična policija i trenutno je tu  oko 120 djelatnika.

Kako trenutna policijska postaja ni izbliza ne ispunjava te kapacitete, Grad Mursko Središće je već prije zgradu dobrovoljnog vatrogasnog društva u koju je od strane Grada uloženo oko 700.000,00 kn dao na raspolaganje PP. Gradnjom novog dječjeg vrtića, uređenjem Stare škole, preseljenjem Gradske uprave i posljedičnim preseljenjem Murs-Ekoma, Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša i HZMO, nastala je mogućnost da se dodatno osiguraju prostori koji bi služili za potrebe PP Mursko Središće. Obnovu spomenutih prostora koja je iznosila oko 110.000,00 kuna, kao i najam zgrade vatrogascima sufinancira i većina ostalih općina koje su u nadležnosti Policijske postaje Mursko Središće

Sigurnost građana jedan je od temeljnih elemenata svakog društva, a potrebe policijske postaje za prostorima stvarne su i neodgodive i prepoznate od strane Grada Mursko Središće koji je ponovo izašao u susret. Danas, 25. svibnja, gradonačelnik Dražen Srpak je predao na korištenje prostore načelniku PP Mursko Središće Miljenku Vrbancu. Gradonačelnik je zahvalio na stalnoj brizi za građane i činjenici što je Mursko Središće i prostor koji je pod nadležnošću policijske postaje sigurno mjesto za život. Također, gradonačelnik je napomenuo da je jedino trajno rješenje izgradnja nove policijske postoje. Time bi djelatnici policije dobili mjesto s dovoljno kapaciteta prilagođeno isključivo potrebama policije, a brojni bi se gradski uredi oslobodili za potrebe djelovanja raznih aktivnih udruga s područja Grada Mursko Središće.

U tu je svrhu danas upućeno i pismo namjere ministru unutarnjih poslova, Davoru Božinoviću, s kojim je gradonačelnik Dražen Srpak zatražio sastanak. Grad Mursko Središće nastavit će brinuti o potrebama Policijske postaje i prema potrebi pomoći u administrativnim ili poslovno planskim korekcijama u svrhu izgradnje nove postaje, a nadamo se da će ministarstvo u dogledno vrijeme pokrenuti inicijativu izgradnje nove postaje. Pismo ministru Božinoviću prenosimo u cijelosti.


Pismo ministru Božinoviću

 


Skip to content